ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kurşun Kalem edebiyat dergisinin 38. sayısı yayınlandı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 26.11.2015    

Kurşun Kalem edebiyat dergisinin 38. sayısı yayınlandı



Kurşun Kalem edebiyat dergisinin 38. sayısı (Kasım-Aralık 2015) yayınlandı.

Derginin Sunu yazısında Mine Ömer;

Merhaba,

Gençliğinde Taşkızak Tersanesi'nde çalışırken başladığı politik mücadelesini ömrünün son gününe kadar sürdüren Sennur Sezer, 7 Ekim 2015 günü, şiirlerini, yazılarını okurlarına emanet ederek aramızdan ayrıldı...

Emekten yana olan duruşu, kadın hakları-eşitliği, barış mücadeleleriyle aramızda yaşıyacak. Değerli eşi Adnan Özyalçıner'in, çocuklarının, edebiyat dünyamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Bir başka acı haber de Eylül ayında Zonguldak'tan geldi. "Zalifre Yazıları" edebiyat dergisini altı yıldır yayımlayan Şair Yazar Avni Cinozoğlu Zonguldak'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ailesine ve edebiyat dünyamıza baş sağlığı dileriz.

***

Dünya'da ve ülkemizde savaş karşıtı ne çok haberler, anılar, öyküler, romanlar yazıldı, filmlerçekildi. Kaç yüz bin kere yüzleşti insanlık; savaşlarla, kavgalarla, terörle... Yine de dinmedi insanın insanla kavgası. Savaşların, kavgaların, kin ve nefretin uğramadığı toprak parçası yok gibidir... 2015 yılında Akdeniz'in suları ne çok ceset taşıdı kıyılara. Ne çok göç, ne çok ölüm haberleri yığıldı ekranlara...

10 Ekim sabahı acılara açtık pencerelerimizi. Üç gün yas tuttu Türkiye, parçalanan yaşamlar için... Ateşin düştüğü yer nice yıllar kor kalacak olsa da dostluğun, kardeşliğin ve sevginin kazanacağı güzel günleredir özlemimiz.

Kurşun Kalem'in bu sayısının gündem konuğu sevgi, dostluk ve barışın şairi Fikret Demirağ.

Beş yıl önce 29 Kasım 2010'da aramızdan ayrılmıştı. Kıbrıslı Türk Şiiri'nin yüzünü barışa döndüren şair, insandan umutludur.

" Kardeşim, Barışı Ne Zaman Yapacağız?"diye soran Demirağ, yanıtını yine kendi dizeleri ile vermişti.

"Bizi acıyla sözlediler, ama /Ey barış, biz senin nikahlınız;/ Seninle gireceğiz eninde sonunda / Şarkıların altından geçip/ Ve silahlarımızı dışarıda bırakıp/ Güzel günlerin dünya evine" .

Fikret Demirağ Dosyamızı Tamer Öncül hazırladı. Gürgenç Korkmazel, Zeki Ali, Ayten Mutlu, Dervişe Güneyyeli, Âba Müslim Çelik, İbrahim Tığ, Fatma Akilhoca, Jenan Selçuk, Fatoş Avcısoyu Ruso, Murat Tuncel, Hasan Kahya, Mihriban Gülali, Ruhsan İskifoğlu, Engin Turgut ve Tamer Öncül yazdılar Fikret Demirağ gündemimize.

Bu Sayımızda doğumunun yüzüncü yılında Usta Yazar Aziz Nesin'i anıyoruz. Gültekin Emre,Alper Akçam, Erkan Karakiraz, Mehmet Fırat Pürselim, Yayla Boztaş, Filiz Gülmez, Nezihe Altuğ ve Hristos Hacipapas yazıları ve anıları ile Aziz Nesin'i anlattılar. Çocuk Okur sayfalarımızı hazırlayan Arslan Sayman bu sayıda Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin'le bir söyleşi yaptı. Çocuk Okur sayfalarında Feyza Hepçilingirler, Fatih Erdoğan, Süleyman Bulut ve Sara Şahinkanat Aziz Nesin anılarını ve kitaplarını yazdılar.

**

Alaz edebiyat dergisi ile 2007'de başladı dergi yayımcılığım. 2009'da derginin adını Kurşun Kalem ed. dergisi olarak
değiştirerek her iki ayda bir okurla buluşturmaya devam ettim. Dokuz yıldır aralıksız süren dergicilik tempomu kendi
sağlığım için biraz hafifletmem gerekiyor. Ocak ayından itibaren Kurşun Kalem'i üç ayda bir yayımlama kararı aldım.
Dokuz yıldır bir akraba bağı oluştu siz sevgili okurlarımızla aramızda. İçimi ısıtan yanı da budur dergiciliğin. Daha güzel günler için sevgiyle...”






Okunma: 1350
Okunma: 1350












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)