ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Edebiyatçılar “gençlik için” buluşuyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 21.11.2015    

Edebiyatçılar “gençlik için” buluşuyor



Yaz aylarında “Uluslararası Edebiyat Festivali” düzenleyerek ünlü yazarları İzmirliler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, edebiyat alanına çocukların ve gençlerin dikkatini çekmek, yaratıcılıklarını artırmak amacıyla şimdi de “Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması”na ev sahipliği yapacak. 22 – 27 Kasım tarihleri arasında “Türkiye - Yunanistan Edebiyat Yolları” ana temasıyla düzenlenecek etkinliğe, Yunanistan'dan 9, Türkiye’den de 20 yazar katılacak.

Uluslararası Rodos Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında bir de öykü yarışması yapılacak. Yazarlar, 11 okulu ziyaret ederek çocuklar ve gençlerle buluşacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde “Derslikte, Üniversitede Edebiyat” konulu bir sempozyum düzenlenecek. Organizasyona Rodos Belediye Başkanı Fotis Chatzidiakos da katılacak.

“Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması” Türkiye ve Yunanistan’dan özellikle çocuk ve gençlik edebiyatının önemli isimleri bir araya getirecek. Etkinliğe Yunanistan’dan Angeliki Darlasi, Christina Fragkeskaki, Eleni Dikaiou, Evangelia Lambrelli, Filippos Mandilaras, Foteini Fragkouli, Dikaios Chatziplis, Nancy Dionysia Tryposkoufi ve Eleftheria Binikou, İstanbul’dan Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Çiğdem Gündeş, Esra Alkan, Dr. Fatih Erdoğan, Gülten Dayıoğlu, Nemika Tuğcu, Lena Şenol, Mesut Şenol, Saime Oğuzhan, Manisa’dan Habib Bektaş ve Müjgan Tektaş ile İzmirli yazarlar Eşref Karadağ, Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Muzaffer İzgü, Talat Aydilek ve Yunus Bekir Yurdakul katılacak. Konuk yazarlar, ilkokul, ortaokul ve liselerde yazdıkları kitaplar ve edebiyat üzerine çocuk ve gençlerle söyleşi yapacak.

25 Kasım Çarşamba günü saat 10.00 ile 17.40 arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde “Yazarlar Konuşuyor, Derslikte Edebiyat”, “Akademisyenler –Kütüphaneciler Konuşuyor” konulu sempozyum düzenlenecek. Mesut Şenol, Mavisel Yener, Dikaios Chatziplis ile Yrd. Doç. Dr. Nevin Akkaya’nın yöneteceği oturumlara yazarlar Angeliki Darlasi, Aytül Akal, Eleni Dikaiou, Esra Alkan, Gülten Dayıoğlu, Hidayet Karakuş, Ayla Çınaroğlu, Eşref Karadağ, Flippos Mandilaras, Lily Lambrelli, Nemika Tuğcu, Christina Fragkeskaki, Fatih Erdoğan, Foteini Fragouli, Habib Bektaş, Muzaffer İzgü, Prof. Dr. Kubilay Aysevener, Maria Spanou, Prof. Dr. Seçkin Aydın ve Talat Aydilek katılacak.






Okunma: 904
Okunma: 904












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)