ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Cumhuriyetimizin 92. yılı coşku ile kutlandı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 30.10.2015    

Cumhuriyetimizin 92. yılı coşku ile kutlandı



Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılı, Foça'da coşku ve gurur dolu törenler ve etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları saat 10.00'da, Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Tebrikat Töreni ile başladı. Tebrikat Töreni’nin ardından, Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’ndaki törenlere geçildi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, törene katılanların bayramını kutladı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Kaymakam Ulugölge konuşmasında, “Şanlı cumhuriyetimizin ilanının 92, yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Cumhuriyet, uzun ve çileli bir kurtuluş mücadelesinin ardından bir milletin yeniden doğuşunu, yeniden ayaklarının üzerinde doğruluşunu simgeler şekilde ilan edildi. Cumhuriyetimiz, belli bir kesimin, belli bir zümrenin, belli bir etnik kökenin, belli bir inancın üzerine değil, bu topraklar üzerinde nefes alıp veren her canlıyı kucaklayacak bir anlayışla teşekkül etmiştir” dedi.

Anadolu’nun, jeopolitik konumu ve doğal kaynakları itibariyle tarih boyunca her zaman stratejik bir cazibe merkezi olduğunu belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Ülkemiz her zaman iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek durumunda. Savaş meydanlarında istediği sonucu alamayan bu düşmanlar, ülkemizin istikrar ortamını bozmak için her fırsatta kavga çıkartmaya cüret etmiş ancak aziz milletimizin sağduyusu ve kararlılığı sayesinde hüsrana uğramıştır. Çünkü bu Cumhuriyet kolay kurulmamıştır. Bundan sonra da Milli Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasal çatışmaların üzerinde tutmaya aynı azim ve kararlılıkla devam etmeliyiz” dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Kaymakam Niyazi Ulugölge, “Türkiye Cumhuriyetinin bölgesel ve küresel anlamda lider bir ülke olmasının en temel yapı taşları sizlersiniz. Cumhuriyetimiz sizlerin yetiştireceği yüzleri aydınlık ve geleceğe güvenle bakan yeni neslin omuzlarında yükselecektir. Aklın ve bilimin aydınlatıcı ışığında erdemli, ilkeli ve sorumluluk sahibi insan yetiştirmek düsturu ile geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine her zamankinden daha fazla önem gösteriniz” diye konuştu.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okurken, Foça Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Foça Belediyesi Çocuk Korusu’nun minik bir konseri de sunuldu. Miniklerin okuduğu 10. Yıl Marşı’na statta bulunan kalabalık coşku ve alkışlarla eşlik etti. Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 92. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesinin ardından törenler Resmi Geçit töreni ile son buldu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Foça’da düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yüzlerce Foçalı katıldı.

29 Ekim Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Foça, Yenifoça, Bağarası ve Gerenköy’de Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Ellerinde fenerlerle yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaş, 10 Yıl Marşı, Gençlik Marşı ve İzmir Marşı’na her bir ağızdan eşlik etti.






Okunma: 854
Okunma: 854












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)