ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kırmızılı Kadınlar sergisi Foça’da

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 30.9.2015    

Kırmızılı Kadınlar sergisi Foça’da



Ressam Ayla Angın’ın ‘Kırmızılı Kadınlar’ isimli resim sergisi, Foça’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 28 Eylül 2015 Pazartesi günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan sergi beğeniyle izlendi.

Ressam Ayla Angın, yağlı boya tekniği kullanarak yaptığı eserlerinde; kadının gücünü, cesaretini, yeteneğini ve zarafetini resmetti.

‘Kırmızılı Kadınlar’ sergisinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ressam Ayla Angın; ‘Birincisi ben bir kadınım ve bu ülkede yaşıyorum. Hayatımın herhangi bir döneminde, mutlak surette kadın olduğum için ikinci plana atıldığım bir alan olmuştur her kadın gibi... İkincisi, Gezi olayları sırasında TOMA’nın karşısında cesurca duran genç kızımız beni ve tüm ülkeyi çok etkilemişti. Tam da buradan yola çıkarak, resimlerimdeki tüm kadın figürlere ‘kırmızı’ giydirerek vurgu yapmak istedim. Bir kadının ne kadar cesur olabileceğini, kadını bastırmak için ne yaparsanız yapın; kadının gücünü, o annelik duygusuyla gelen gözü karalığını, korumacılığını ve becerisini kimsenin engelleyemeyeceğini anlatmak istedim. Aslında farkındasınızdır yada değilsinizdir ama maden ocağında çalışan kadınlarımız bile var. Tamam maden mühendisi olarak çalışıyorlar ama eminim maden işçisi olarak alacak olsalar, orada da çalışır kadınlar. Kısacası kadınlar kendilerini farklı - ayrı görmüyorlar, ayrıştırıyorlar” dedi.

Sanatçı, her bir eserine; Gelincik kadar narin, Madenci kadar yürekli, Bir bestedir o, Canından can katar, Asalettir, Cesarettir, Zarafetindendir taşıdığı yükün, parçaladığı benliğine; sessiz duruşu!!! Kırmızı Kadının, gibi isimler verdiğini, daha bir anlam katmak istediğini belirtti.

Ressam Ayla Angın’ın ‘Kırmızılı Kadınlar’ isimli resim sergisi, 4 Ekim Pazar gününe dek, 09.00-19.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.






Okunma: 1000
Okunma: 1000












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)