ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın 93. kurtuluş yıldönümü

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 12.9.2015    

Foça’nın 93. kurtuluş yıldönümü



Foça’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı.

Foçalılar, 11 Eylül 2015 Cuma akşamüzeri düşman işgalinden kurtuluşun 93. yıldönümünü ve son günlerde meydana gelen terör olaylarında yitirdiğimiz şehitleri anmak için yürüyüş yaptı.

Demokrasi Meydanı’na dek yürüyen Foçalılar, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’mızı büyük coşkuyla hep bir ağızdan söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmasında; “Kanını canını özgürlüğe adayan bu topraklarda doğmak ve yaşamak ayrıcalıktır. Dünyanın en güzel denizi ve en güzel havasında bize emanet edilen bayrağımıza ve özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız. Ana ve temel görevimiz vatanımıza sahip çıkmak olmalıdır. Yaşadığımız günler zorlu günlerdir. Bugünlerde özgürlüğün nimetini unutturmamalıyız. Çoklukta barışı sağlamak kolay değildir. Gençlik emanetimizdir. Vatan, toprak, bayrak namusumuzdur! Biz emanetlerimizi sevgiyle, gururla, kahramanca taşıyacağız. Söz veriyorum!

Geleceğimiz gençliğimiz, bu emaneti bizden devralacak özgürlüğe, uygarlığa sahip çıkacaktır. Onlara güveniyoruz. Sevgili dostlar bu emaneti teslim aldığımız Yüce Atamızı, ve kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Kahramanlıklarının önünde saygıyla eğiliyorum. Sevgi ve saygılarımla sizleri selamlıyorum.

Ayrıca son günlerde yaşadığımız acılar yüreğimizi dağlıyor. Bu karanlık günleri tek bir yürek olarak aşabiliriz. Şehit olan kahraman askerlerimizi ve polislerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Tüm ülkemizin başı sağ olsun” dedi.






Okunma: 832
Okunma: 832












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)