ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Turizmciler Kemeraltı çarşısında alışveriş festivali istiyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 11.9.2015    

Turizmciler Kemeraltı çarşısında alışveriş festivali istiyor



EGE Turistlik İşletmeler ve Konaklama Birliği ( ETİK ) Başkan Vekili Dursun Bülent TERCAN, bu yıl 4. kez düzenlenen İstanbul Laleli Fashion Shopping Festivali'nin bölgeye büyük katkı sağladığını hatırlatıp, aynı uygulamanın İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nda da yapılmasını önerdi.

Bu tür festivallerin düzenlendikleri bölgelerde ticareti canlandırdığını ve renkli görüntüler oluşturduğunu belirten Tercan, "Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD) tarafından düzenlenen festival kapsamında Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Ceyazir, Angola, Nijerya, İran, Güney Afrika ve Gana gibi 13 farklı ülkeden gelen alım heyetleri Laleli'nin ticari dinamizmini güçlendirmiş ve pazar portföyünü daha da çeşitlendirmiştir. Laleli, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın misyonundan kendisine iyi dersler çıkarmış gibi görünmektedir" dedi.

Tercan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın dünyanın en büyük açık hava çarşılarından biri olduğunu, bir eşinin daha bulunmadığını belirterek, "Dünyanın en eski açık hava çarşısı, hem esnafı, hem sanatkarları hem de tarihi dokusu ile ziyaretçilerin yıllardır vazgeçilmezi oldu. Bir zamanlar, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin doldurduğu şerbetçisi, butiği, kuyumcusu, şimdilerde Tarihi Kemeraltı çarşımız o şaşalı günleri özlemle arıyor. Yetkililer biran önce Kemeraltı Fashion Shopping Festivali'ni hayata geçirmeli" dedi.






Okunma: 800
Okunma: 800












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)