ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Midilli EXPO’ya katıldı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 27.8.2015    

Karşıyaka Midilli EXPO’ya katıldı



Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ haline getirmek amacıyla tanıtım çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda düzenlenen “EXPO Aegean Turizm - Kültür ve Ticaret Fuarı”na damga vurdu. Üç günde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda hem Karşıyaka’nın tanıtımı yapıldı hem de uluslararası işbirliklerinin kapıları aralandı. Fuarın, gelecek yıl Karşıyaka’da da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda, 21 - 23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen EXPO Aegean Turizm - Kültür ve Ticaret Fuarı’nın yıldızı Karşıyaka Belediyesi oldu. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen fuarda, yazılı ve görsel materyaller eşliğinde kentin güzellikleri, tarihi ve turistik değerleri görücüye çıkarıldı. Karşıyaka’nın; yeşili, denizi, sosyal yapısı, sportif ve kültürel kimliğiyle, Avrupa çapında bir “Yaşam Kenti” olduğuna vurgu yapıldı. Yunanistan ve Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen turistler, Karşıyaka standına büyük ilgi gösterdi. Konuklara hediye edilen Karşıyaka kitapçığı ve CD gibi çeşitli tanıtım ürünleri, kısa süre içinde tükendi.

Yunanistan, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinin kendi aralarında turistik, ticari ve kültürel ilişkiler kurması için organize edilen fuarda bu yıl; belediyeler, ticaret odaları ve firmalardan oluşan 140 katılımcı yer aldı. Fuarı yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Organizasyonda bir yandan Karşıyaka’nın tanıtımı yapılırken, diğer taraftan da uluslararası işbirliklerinin kapıları aralandı. Yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi, iş ortaklıklarının kurulması ve yatırımcıların kente çekilmesi için önemli görüşmeler yapıldı.

Organizasyon kapsamında; Türk - Yunan ilişkilerinin güçlendirilmesine olan katkıları nedeniyle, Karşıyaka Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Pasa’ya anlamlı bir hediye verildi. Lesvos Derneği tarafından Pasa’ya, 1928 yılında Midilli ve Karşıyaka’nın futbol takımları arasında gerçekleştirilen dostluk maçından görüntülerin yer aldığı bir fotoğraf albümü armağan edildi. Ayrıca, Midilli Adası ve Karşıyaka heyetleri arasında yapılan görüşmelerde, önümüzdeki Nisan ayında aynı fuarın Karşıyaka’da da düzenlenmesi kararlaştırıldı.






Okunma: 872
Okunma: 872












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)