ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yeryüzü Pazarı’nda bu hafta salça, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yapıldı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 19.8.2015    

Foça Yeryüzü Pazarı’nda bu hafta salça, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yapıldı



Foça Yeryüzü Pazarı’nda bu hafta (16 Ağustos 2015, Pazar günü) tatlı bir telaş yaşandı. Foça Zeytindalı Birliği üyeleri, salça üretti, mücver ve patlıcan kıstırma yemeği yaptı.

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği üreticileri, dileyen vatandaşlarla birlikte, domates salçası ve yaz gözdelerinden mücver ve patlıcan kıstırma yemeklerini yaparak, konuyla ilgili bilgilerini paylaştı.

Domatesin mevsim itibari ile yoğun biçimde üretildiği ve sıcağın en yüksek olduğu bu dönemin salça yapımı için en değerli zaman olduğuna değinen Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen; “Biz ürünlerimize ne kadar değer verirsek, ürünlerimizin menşeine ne kadar önem verirsek, yaptıklarımız da o kadar güzel ve değerli oluyor. Salçamızı kendimiz yaptığımızda, kullandığımız domatesin tazeliğinden emin oluyor, istediğimiz oranda tuz katıyoruz. Domates mevsimi devam ettiği ve ilgi olduğu sürece pazarımızda salça yapmaya devam edeceğiz. Kendi ağız tadımıza uygun salçayı yemiş olacağız.

Yeryüzü Pazarı’nda faaliyet gösteren küçük üreticilerimize destek oluyoruz. Mevsimi değerlendiriyor ve kış mevsimi için hazırlık için yapıyoruz. Yakın gelecekte, kapya biberi dönemi geldiğinde hep birlikte tarhana da yapacağız.

Bugün ayrıca, yazın en gözde yemeklerinden olan mücver ve patlıcan kıstırma yaptık. Ege mutfağının ister sıcak ister soğuk bazen de yoğurt ile farklı şekillerde yenebilen, sihirli mücveri, mücevher gibi sofralarımızı donatır. Foçalı Neriman Çakubey, Ege mutfağının tariflerini ve aileden kalan bilgilerini, bugün Foça Yeryüzü Pazarı’nda halkımız ile buluşturdu. Mutfağını pazarımıza taşıdı. Kendi elleri ile pazar üreticilerinin yerel ürünlerini; zeytinyağı ve patlıcan kullanarak pişirdi. Mücverleri ise pazarımızın üretici hanımları pişirdi.

Bu hafta sonu gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin amacı; Ege mutfağından bir tadı ve yerel ürünlerimizi sevdirmek ve tanıtmaktı. Bu etkinliğimize, İzmir yemek bloggerlarından Sevilay Uçak ve arkadaşları da katıldı” dedi.

Foça Yeryüzü Pazarı’ndaki çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’ne verdikleri desteğin süreceğini belirtti.






Okunma: 920
Okunma: 920












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)