ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Boccia sporu ile engellere Hayır!

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 6.8.2015    

Foça’da Boccia sporu ile engellere Hayır!



Boccia kursu, Foça’da yaşayan engelli bireylerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine büyük fayda sağlıyor. 27 kişinin katıldığı Foça Belediyesi Boccia Kursu antrenmanları, haftanın üç günü Foça ve Bağarası’nda gerçekleşiyor.

Foça Belediyesi Boccia Antrenörü Şebnem Sezer’in yönetiminde çalışan sporcular, “Boccia Sporu ile engellere Hayır!” diyor.

Boccia, özellikle hareket ve duruş bozukluğu olup bazen zihinsel problemlerle birlikte görülebilen bir rahatsızlığı bulunan (Serebral Palsi) engelli bireylere, spor yapma olanağı sunuyor.

Kursa devam eden sporcuların, her geçen gün kendilerini biraz daha geliştirdiklerini ifade eden Antrenör Şebnem Sezer, Boccia’nın engelli bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, kas gelişimlerini sağlamak, dikkat eksikliğini gidermek için çok faydalı bir spor olduğunu belirtiyor.

Şebnem Sezer; “Boccia aslında Türkiye için çok yeni bir spor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, yaklaşık üç senedir var. Biz de Foça Belediyesi olarak yaklaşık 1,5 senedir bu sporla uğraşıyoruz. Ayrıca, Foça Belediye Spor Kulübü bünyesinde, Boccia branşımız da açılmıştır. Sporcularımız her gün biraz daha kendilerini geliştiriyor. Hedefimiz, Eylül ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonalarına katılmak ve iyi derecelerle Foça’ya geri dönmektir.

Şu anda çalışmalarımızı, Foça, Yeni Foça ve Bağarası’ndan gelen 27 kursiyerimiz ile sürdürüyoruz. Köylerimizi de gezmeye devam ediyoruz. Köylerde evlerinden dışarı çıkamayan birçok engellimize ulaşmaya çalışıyoruz. Onları aramıza katılmaya davet ediyoruz. Boccia sporu ile engellere Hayır! diyoruz.

Foça Belediyesi, bize çok büyük destek veriyor. Bu bakımdan birçok kente göre oldukça şanslıyız. Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ, sağ olsun bizlere her türlü olanağı sağladı. Çalışmalarımız gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konu hakkında düşüncelerini aktaran Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da “Engelli kardeşlerimiz bizler için çok kıymetli. Onları mutlu etmek, iyi olmalarını sağlamak ve onlara pozitif güç vermek için çalışıyoruz. Boccia kursumuzu da bu amaçla düzenledik. Spor, engel tanımaz. Onların yanında olmaya devam edeceğiz” diyor.






Okunma: 928
Okunma: 928












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)