ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çin Zhejiang Kültür Festivali İzmir’de

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 24.7.2015    

Çin Zhejiang Kültür Festivali İzmir’de



İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, renkli bir festivale daha imza atacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çin Zhejiang Eyaleti Kültür Departmanı ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen Çin Zhejiang Kültür Festivali, 28 Temmuz Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlayacak. Saat 20.30’daki açılış töreni “İpek Kıyafet Moda Şov” ve Zhejiang Müzik ve Dans Tiyatrosu’nun gösterisi ile renklenecek. Çin Başkonsolosu Su Gaochao ile Zhejiang Vali Yardımcısı Zheng Jiwei’nin katılacağı festivalde, dünyanın en büyük ipek müzesi olan Çin İpek Müzesi’nin ipek kültürü sergisi de açılacak. 2000 yıllık Asya Doğu-Batı Kültür Etkileşimi Sergisi, 14 Ağustos’a kadar İzmirliler tarafından gezilebilecek. Sergide antik eserlerin yanı sıra, ipeğin zengin türleri ve ipek kıyafetler de yer alacak.

Festival kapsamında İpek Yolu’nun Asya güzergahının iki ucunda bulunan Çin ile Türkiye’nin, ipek kültürü konusunda temaslarının artırılması hedefleniyor.

Gecede sahne alacak “Kelebek Kadın Orkestrası”, Zhejiang Şarkı Dans Tiyatrosu Ulusal Orkestrası’nın kadın sanatçılarından oluşuyor. Şarkı ve dansın yer aldığı program halk gelenekleri gösterisi ile renklenecek.






Okunma: 814
Okunma: 814












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)