ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Zeytindalı Ege Slow Food Festivali’ne katılıyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 24.7.2015    

Foça Zeytindalı Ege Slow Food Festivali’ne katılıyor



Uluslararası Slow Food Hareketi’nin üyeleri, 25 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan’ın Patmos Adası’nda bir araya gelecek. Türkiye'nin ilk Yeryüzü Pazarı etiket¬li Foça Zeytindalı Grubu Foça’yı temsilen Patmos’da Foça Belediyesi’nin de destekleriyle stand açıp tanıtım yapacak.

Yunanistan’ın 3 bin nüfuslu Patmos Adası; Aegean Slow Food Festival (Ege Slow Food Festivali) kapsamında, iki ülkenin ‘İyi, Temiz ve Adil’ gıda savunucularının çeşitli etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Festivalde, yerel ürünlerle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin, özellikle Foça’ya özgü olan çekme makarnanın tanıtım ve tadımı yapılırken, festival kapsamında Slow Food felsefesinin tartışıldığı oturumlar da gerçekleştirilecek.

Festivalde Foça Zeytindalı'nı Gül Girişmen temsil ederken, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da eşlik edecek.

Geleneksel ürün pazarının kurulması ile başlayacak festivalde, Foça Yeryüzü Pazarı standında; Karabaş otu, dağ keki¬ği, Foça tarhanası, pekmez, nar ekşisi, elma sirke¬si, papatya, susam, bal gibi ürünler sergilenecek.

Foça Zeytindalı Grubu’nun Lideri Gül Girişmen, iki kıyıyı yerel ve geleneksel lezzetlerle birleştire¬cek festivalin, programa dahil grupların yanı sıra Foça, Bodrum ve Türkiye'nin değişik bölgelerin¬den gelecek ziyaretçilerle şenlik havasında geç¬mesinin beklendiğini söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yaptığı açıklamada, Slow Food Hareketi’nin, Dünya’da desteklenmesi gereken önemli bir oluşum olduğunu söyleyerek, “Foça Yeryüzü Pazarı, Uluslararası Slow Food Örgütü, Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye’deki tek temsilcisidir. Foça’ya olumlu katkılar sağlayan Slow Food Foça Zeytindalı’na desteklerimiz devam edecek. Foça’mızda Slow Food Hareketi’ne hayat verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.






Okunma: 931
Okunma: 931












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)