ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin çalışmaları Foça’da sergilendi

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 28.5.2015    

Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin çalışmaları Foça’da sergilendi



Mayıs ayı boyunca, Yeni Foça ve Bağarası’nda açılan Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi yılsonu sergilerinin üçüncüsü ve sonuncusu Foça’da açıldı.

Foça Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ile yapmış olduğu eserler halkın beğenisine sunuldu.

Konuşmasında; halk eğitimi faaliyetlerinin gündüz ve akşam saatlerinde, hafta sonu günleri de dahil olmak üzere yılın 365 günü devam ettiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut; “2014-2015 eğitim ve öğretim yılında, şu ana kadar 7 okuma-yazma kursu açtık. Bu kurslara; 6 kadın, 36 erkek, toplam 42 kursiyer katılmış; 4 kadın, 25 erkek, toplam 29 kursiyer başarı göstererek belgelerini almışlardır. İngilizce, Yunanca ve Fransızca yabancı dil kursları, Çocuk Gelişimi, Anne ve Baba Eğitimi, Okullar Hayat Olsun Projesi etkinlikleri kursları, Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Badminton, Hemsball, Oryantiring, Satranç, Step Aerobik kursları, Gitar ve Keman Eğitimi kursları, Halk Oyunları ve Modern Dans Kursları, Kalorifer Ateşçiliği kursları, Emlak Danışmanlığı kursları, Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursları, Sürü Yönetimi Elemanı kursu, Aşçı Çırağı kursu, Temel Bilgisayar kullanma ve Web Tasarımı kursu, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri kursu ve Hijyen Eğitimi gibi ürünlerin sergilenemediği pek çok kursu da açtıklarını ifade etti.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında, şu ana kadar 121 kurs açtıklarını açılan kurslara toplam 2620 kursiyerin katıldığını, 43 kursun da şu anda devam ettiğini belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut; “Çalışmalarımıza sürekli destek veren Sayın Kaymakamımız Niyazi Ulugölge’ye ve kurs yeri, sergi açma mekanları ve sergi açılışları konusunda ciddi destek aldığımız Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şuayip Üner’e, okul müdürlüğümüze, tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi açılışı, gösteriler ve belge töreninin yapıldığı programa; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Bulut, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve Foçalılar katıldı.

Okullar Hayat Olsun Projesi etkinlikleri kapsamında Bedia Midilli İlkokulu’nda açılan Dans Kursu öğrencileri öğretmenleri Nergiz Alıcı yönetiminde ve Bağarası Cemil Midilli Ortaokulu’nda açılan Halk Oyunları Kursu öğrencileri öğretmenleri Türkan Aykut yönetiminde gösterilerini sahneledi. Müzik öğretmeni Azra Erhat Özmen, Keman ve Gitar Kursu kursiyerleri ile birlikte dinleti gerçekleştirdi. Program başlangıcında topluca seslendirilen İstiklal Marşı’nı işaret dili ile canlandıran İşaret Dili Kursu kursiyerleri, öğretmenleri Yelda Ercil Atak ile müzik performanslarını sahneledi.

Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerine kurs bitirme belgeleri; Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk ve Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner tarafından verildi.

Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Halk Eğitimi Merkezi ve Foça Belediyesi işbirliği ile Engelli vatandaşlar için, Deri Tasarım Öğreticisi Gülsüm Tunç ile gerçekleşen El Sanatları Kursu’nun kursiyerlerine belgelerini verdi.

Sergilenen ürünlerin satışının da yapıldığı sergi; 29 Mayıs 2015 Cuma akşamına kadar açık kalacak ve 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.






Okunma: 981
Okunma: 981












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)