ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı miniklerin diploma heyecanı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 28.5.2015    

Foçalı miniklerin diploma heyecanı



Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin 6 Yaş Ana Sınıfı öğrencileri, diploma töreninde sevimli görüntüler oluşturdu. “Atatürk ve Sanat” teması ile hazırlanan yılsonu programında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önem; yaratıcı drama, bale ve dans gösterileri ile canlandırıldı.

Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin 2014-2015 yılsonu programı, diploma töreni ve resim sergisi açılışı; 25 Mayıs Pazartesi günü akşamı yapıldı. Programa, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Halk Eğitimi Müdürü Kemal Bulut, belediye meclis üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kız öğrencilerin bale resitali ile başlayan gösteriler boyunca, minik öğrencilerin sevimli halleri görülmeye değerdi. 5 yaş grubu öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 20 Eylül 1937’de ilk Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ne yaptığı ziyareti gösteren fotoğraf önünde, bir sanat galerisi açılışını dansları ile kutladı ve drama ile resim yapımını canlandırdı. Bu canlandırma, gösterinin en çok beğenilen ve en çok alkışlanan bölümü oldu.

Ana sınıfı öğrencilerine diplomalarını vermek için sahneye gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Çok anlamlı bir gün. Mezuniyet günleri bizim için çok anlamlı. Siz değerli velilerimiz bizlere güvendiniz. Çocuk Evimize güvendiniz, çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Foça Belediyesi Çocuk Evi olarak vizyonumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu yoldur. “Atam İzindeyiz!” yoludur. Çok kıymetli Çocuk Evi Müdürümüze, eğitim personelimize ve tüm çocuk evi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Çocuk Evimiz, bu ülkeye yararlı ve faydalı gençler yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

Öğrencileri için dolu dolu, heyecanla, keşifle, mutlulukla geçen bir dokuz ayı daha geride bıraktıklarını söyleyen Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü Dr. Sara Kefi de; “Çocuk Evimizin günlük eğitim akışı içinde, yaratıcı sanat etkinlikleri ile ilgili Çocuk Evimizde geliştirdiğimiz ve birçok uluslararası kongrede sunulmuş, dergilerde yayınlanmış bir eğitim modelimiz var. Sergimizde bu model kapsamında gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin eğitim yılı sürecinde, kendi özgün yaratıcılıklarını ortaya koyarak yaptıkları çalışmaları öğretmenlerimiz sizlerin beğenisine sunmak için çok özel bir çalışma yaptılar.

Foça Belediyesi Çocuk Evi olarak 23 yıldır iki farklı misyonumuz var. Bunlardan birincisi 4-6 yaş grubu öğrencilerimizin nitelikli bir eğitim alması, ikincisi de her yıl mutlaka birkaç tane akademik çalışma yapıp uluslararası alanda bu akademik çalışmaları sunmaktır.

Yıl 2004, Gökhan Demirağ Foça Belediye Başkanı, o yıl Çocuk Evimizden mezun olan öğrencilerimiz, bugün 16-17 yaşında. Bu süreç içinde sevgili Başkanımız, 11 kez bu sahnede mezun olan öğrencilerimizle birlikte oldu. Diplomalarını verdiği öğrencilerimizin çocuk evine başladıkları ilk günden bu güne hep yanımızdaydı. Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

6 yaş ana sınıfı öğrencilerine diplomalarının verilmesinin ardından, mezuniyet pastası büyük neşe içinde kesildi.






Okunma: 825
Okunma: 825












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)