ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bağarası Cemevi açıldı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 27.5.2015    

Bağarası Cemevi açıldı



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Foça Belediyesi’nin katkıları ile yaptırılan Bağarası Cemevi açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, civar ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Cemevi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Alevi Kültür Derneği Foça Bağarası Şube Başkanı Munzur Küçük, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilçeye kazandırdığı cemevi için teşekkür ederken, Alevi Kültür Dernekleri Genel Saymanı Feryat Bakan ise “Birileri çıkıp cümbüş evi dese de, bizler ibadetlerimizi cemevlerinde yapmaya devam edeceğiz. Foça Bağarası Kültür ve Cemevi’mizi yaşama kattıkları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a teşekkür ediyoruz” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise yaptığı konuşmada, Foça’nın 5 bin yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu belirterek, “Foça’da kurulan medeniyetler, barış, özgürlük ve demokrasi içinde yaşamaya devam ediyor. Her ortamda yaşam tarzını ve yaşamı vurguluyoruz. Herkesin özgür yaşayabileceği bir yaşam tarzı, gelenek ve göreneklerini güzel bir şekilde, barış içinde, özgür biçimde ve demokrasi içerisinde yaşamasını istiyoruz” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’a Foça’ya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “İnsanların ibadet konusunda rahat etmesi, rahat bir şekilde yaşam tarzlarını devam ettirmesi oradaki idarecilere düşer. Bu anlamda herkese adalet dağıtan ve yerel kalkınmayı herkese gösteren çok kıymetli bir başkanımız var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Başkan Demirağ sözlerine Hacı Bektaşi Veli’nin ‘Karanlık düşünce ışık tutana ne mutlu’ sözleriyle son verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Asırlar boyunca Anadolu'da Alevi inancı mensupları, cemlerini ama köy meydanlarında ama evlerinde icra ettiler. Şehirleşme ile birlikte kentlerimizde cemevi ihtiyacı doğdu ve biz de ilçe belediye başkanlarımızla bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz. Türkiye'de bunun öncülüğünü yoğun olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ortak projeler yaparak gerçekleştirdi” dedi.

Başkan Kocaoğlu, açılışı yapılan kültürevinin, Alevi toplumu kadar tüm bölge insanı için önemli bir kültür mekanı olacağını belirterek, “Birliğimize, beraberliğimize ülkemizin payidar kalmasına bir damla da olsa katkımız olsun istedik” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Foça Belediyesinin yapımını üstlendiği Bağarası Cemevi, toplantı odası, ibadethane, kurs odası, yemekhane, yönetim odası, gasilhane ve otopark bölümlerinden oluşuyor. 441 metrekarelik bir alanı kaplayan bina, 2 katlı olarak inşa edildi.






Okunma: 1071
Okunma: 1071












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)