ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Engelliler Foça’da buluştu

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 19.5.2015    

Engelliler Foça’da buluştu



Engelliler Haftası dolayısıyla, 16 Mayıs Cumartesi günü, Foça Demokrasi Meydanı’nda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlik; İzmir’den katılan engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte Demokrasi Meydanı’na dek süren yürüyüşle başladı.

Etkinliğe, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, Foça Halk Eğitimi Müdürü Kemal Bulut, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca, Karşıyaka ve Narlıdere Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanları ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, engelli vatandaşlar ve Foçalılar katıldı.

Foça Halk Eğitimi Merkezi İşaret Dili Kursu kursiyerleri, İstiklal Marşı’nı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, işaret diliyle anlattı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuşmasında; “Yaşam boyu, Engelleri Kaldırıyoruz! Bu anlamda da Foça olarak çok şanslı olduğumuzu ifade etmem gerekir. İlçemizde, engelli vatandaşlarımız için çok dinamik bir şekilde, birçok paydaşımızla birlikte çalışmalar yapmaktayız. Foça Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Reha-Necla Midilli Eğitim ve Yaşlı Evi Vakfı’nın engelli vatandaşlar için gerçekleştirdiği çalışmalar ve açtığı kurslar söz konusu. Engelleri, birleşerek, sorunları yerinde tespit ederek ve hep beraber çözüm yolları üreterek aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Çok yakın bir gelecekte, Foça Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Kaymakamlığı ile birlikte, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak önlemleri getirecek olan “kırmızı bayrak projemizi” faaliyete geçirmek düşüncesindeyiz” dedi.

Engelli gençlerin sahnelediği dans ve palyaço gösterilerinin ardından, Boccia sporu gösteri maçları yapıldı. Boccia müsabakalarına katılan engelli vatandaşlara, madalya ve sertifika verildi.

Görme engelli Feyzanur Kaya’nın piyano dinletisi, büyük alkış alırken, Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserinde solo şarkılar seslendiren engelli gençlerin başarısı da takdir kazandı.

Programın finalinde, engelli vatandaşlar, aileler ve Foçalılar, birlik ve beraberlik içerisinde halay çekerek, gönüllerince eğlendi.






Okunma: 806
Okunma: 806












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)