ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Üç nesil oyunda buluştu

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 22.4.2015    

Üç nesil oyunda buluştu



Foça Belediyesi Çocuk Evi öğrencileri, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla; eğitim-öğretim programları kapsamında, öğretmenleri ve velileriyle birlikte hazırladıkları, resim ve el işi eserlerini sergiledi.

Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin bahçesinde sergilenen eserler için açılış töreni ve kokteyl düzenlendi. Etkinliğe, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ da katılarak, öğrenci velilerine ve eğitim personeline, bu güzel günde eşlik etti.

Foça Belediyesi Çocuk Evi Müdürü, Çocuk Gelişim ve Eğitim Bilim Uzmanı Sara Kefi, açılış konuşmasında;

"23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı" Atamız tarafından 1920’de dünyada bir ilk olarak tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayramdır.

Çocuk oyunları, toplumun inanç, sanat ve kahramanlık gibi unsurlarını dile getiren, topluma özgü giysi ve oyuncaklarla oynanan ve millî kültüre yönelik önemli bir unsurdur. Bu nedenle kültürün aktarımında çocuk oyunlarının önemi büyüktür.

Toplumun yaşadığı, paylaştığı ve zaman içerisinde geliştirdiği unsur olan kültür, oyun sayesinde gelecek nesillere aktarılmaktadır. Günümüzde ise, Türk topluluklarında oynanan oyunların unutulmaya başlandığı görülmektedir.

Bu amaçla; Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Başkanlığı’nda Mayıs ayında I. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun Ve Oyuncakları Kurultayı yapılacak. Bizler de, Foça Belediyesi Çocuk Evi olarak, şu an Amerika Birleşik Devletleri Penn State Üniversitesi’nde Hoca Olan Prof. Dr. Belma Tuğrul ile birlikte; “Geleneksel Çocuk Oyunları-Üç Nesil Oyunda Buluştu Projesi”ni sizlerle birlikte hazırladık. Üç nesil birlikte yaklaşık iki aydır bu proje için yarattınız, öğrettiniz, şimdi sıra emeklerinizin sergilenmesine ve eğlenmeye...

Birazdan sınıf öğretmenleri sizleri gruplara ayıracak ve her sınıf kendi alanında öğretmenlerin vereceği yönergelere göre oyunlar oynayacak. Önce nineler dedeler ve çocukları, daha sonra torunlarla, şeklinde oyunlar oynanacak ve fotoğraflar çekilecek.

Daha sonra proje sürecinde yaptığınız her şey ve bugünkü oyunlarımızın fotoğrafları, uluslararası kurultayda sunularak, kitapta basılacak.

Ayrıca bugün sizlere proje ile ilgili görüşlerinizi, önerilerinizi ve memnuniyetinizi belirteceğiniz bir anket dağıtılacak, bu anketi de doldurarak bize iletmenizi rica ediyoruz. Verdiğiniz yanıtlar proje bulgularında yer alacak.

Ben, Atamıza sahip bir ulus olarak, atamızın izinde bir nesil yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışalım diyerek, her zaman içimizde doğru bir çocuk yaşatmak ümidiyle hepinize iyi eğlenceler diliyorum.

Yüreğinde milletine, memleketine her daim faydalı olmayı hedefleyen ve içindeki çocuğu bu yönde hep canlı tutan, öğrencilerimizin sevgili başkan amcası, Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ'a çok teşekkür ediyorum” dedi.






Okunma: 885
Okunma: 885












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)