ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı hayvan severler basın açıklaması yaptı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 17.4.2015    

Foçalı hayvan severler basın açıklaması yaptı



Zaman zaman hayvan zehirlenmeleri görünen Foça’da yeni bir zehirlenme olayı hayvan severleri ayaklandırdı. Foça’da açık alanda bulunan zehirlenmiş olarak bulunan köpekler hayvan severleri üzdü.

Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan HAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, yaptığı açıklamada;

“Sevgili Foçalılar ve sevgili hayvan severler, ilçemizde son haftalarda farklı bölgelerde köpek zehirlenmeleri yaşanmaktadır. Bu konuda söylenecek çok söz var elbette. Ancak şu kadarını söylememiz gerekir ki, her şeyden önce bu, çok insani ve vicdani bir konudur. Kaldı ki şu an yürürlükte olan yasal düzenlemede sokak hayvanları kamu malı sayılmakta ve doğal olarak da bu hayvanlara herhangi bir şekilde zarar veren veya canına kasteden kişilerin “kamu malına zarar vermekten” dolayı ceza görmeleri gerektiği öngörülmektedir.

İnsanoğlu onların yaşam alanını istila etti. Bizden önce onlar vardı burada. Ancak biz ne yaptık, onların alanını istila ettiğimiz yetmiyormuş gibi onlara zarar vermeye başladık. Ve son haftalarda bu barış ve huzur dolu ilçemize hiç de yakışmayan bir şekilde zehirlemeye başladık.

İşimize geldiği için, bizi korusunlar diye onları doğal yaşamdan kopardık ve evcilleştirdik. Yani onlar bundan yüzyıllar öncesinde olduğu gibi doğal yaşamda avlanmayı unuttular. Ama sonra ne oldu? Aldığımız hayvanları sokaklara bıraktık. Sokaklara bırakılan dostlarımız düzenli kısırlaştırmalar yapılmadığı için çoğaldılar. Ve bazı insanlar tarafından kötü muameleye maruz kalmaya başladılar. Yapılması gereken, her şeyden önce düzenli kısırlaştırmaların yapılmasıdır. Kısırlaştırılıp yerine bırakılan hiçbir sokak hayvanı insana zarar vermez. Biraz sevgi ve biraz artık yemekle ve suyla bizlerle birlikte dostça yaşamaya devam ederler. Onların tek istediği, iki lokma yemek ve ondan da önemlisi sevgi.

Derneğimizin de çabalarıyla Foça Belediyesi son bir buçuk yıldır kısırlaştırma çalışmaları yapmaktadır. Ancak bu süre henüz yeterli değildir. Öte yandan, hem terk edilen köpekler, hem de çevre ilçelerden bırakılan köpekler nedeniyle çözümde yetersiz kalınmaktadır.

Siz Foçalılardan tek istediğimiz kısırlaştırma konusunda bizlere ve veterinerlere yardımcı olmanız ve sokaktaki dostlarımıza iki lokma ekmek ve su vermeniz. Bu konuda daha insani ve vicdanlı davranmanız konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduk deliller toplanıyor bu konuda bilgisi olanın savcılığa bilgi vermesini rica ediyoruz. Lütfen, insanlığımızı unutmayalım. Biraz vicdan ve merhamet” dedi.






Okunma: 822
Okunma: 822












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)