ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bahar RİSOTTOSU

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 22.3.2015    

Bahar RİSOTTOSU



Bu bir bahar lezzeti.
Yaban kuşkonmazı ve kuzugöbeği mantarlı Risotto

Bir kuru soğan küçük doğranır tereyağında öldürülür, ardından kuzugöbeği mantarları, yaban kuşkonmazları ve taze sarımsak yaprakları konup karıştırılırken fazla beklemeden bir su bardağı kadar risotto pirinci (Arborio cinsi veya Carnaroli) ilave edilir. Bu arada bir kenarda sıcak su bekliyor olacak. Et, tavuk veya mantar, sebze suyu cinsinden biri olsa daha iyi olur.)

Azar azar sıcak suyu ilave edilir, pirinç pişene kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Yarım çay bardağı sıcak süt veya krema da kullanabilirsiniz suyla birlikte. Ben Şevket-i bostanın haşlama suyunu bile koyuyorum bazen. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip rendelenmiş peynir faslına sıra gelir. İsteğinize bağlı, dil peyniri, kaşar ve İzmir tulumu üçlemesinin her birinden ikişer kaşık koyuyorum ben. Hep karıştırarak tamamlıyoruz pişirme faslını. Pirinçler su çekmez hale gelene kadar sıvı takviyesinde bulunuyoruz, bu önemli.

Taze sarımsak yoksa iki diş sarımsak doğruyorum sebzeler ile. Bazen maydanoz da koyuyorum ki genelde piştikten sonra üzerine yeşil yeşil, yine biraz peynir rendesi ile…

Deniz ürünlüsü de çok güzel oluyor söylemiş olayım.

Yaban kuşkonmazı; filiz - aspariçe - asfaraca tilki kuyruğu, dilkimen, tilkişen, ayrelli...
Kuzugöbeği mantarı. morel, göbek






www.ascifok.com





Okunma: 1411
Okunma: 1411












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)