ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hüseyin Yurttaş, “Çanakkale İçinde” adlı şiir kitabını anlattı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 20.3.2015    

Hüseyin Yurttaş, “Çanakkale İçinde” adlı şiir kitabını anlattı



Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Hüseyin Yurttaş, “Çanakkale İçinde” isimli şiir kitabını imzaladı, yeni eserinin oluşum sürecini ve Çanakkale Savaşı hakkındaki duygu ve düşüncelerini anlattı.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte; dedesi, Kozbeylili Keleşoğlu Mustafa Bey’in de bir Çanakkale şehidi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Hüseyin Yurttaş; “Annem öksüz olarak yaşadı. Onun acılarına her zaman tanık oldum. Onun için de bu kitabı yazarken, inanın pek çok gözyaşı döktüm” dedi.

“Çanakkale İçinde” isimli yeni şiir kitabını yazmaya, savaşın 100. yıldönümü olduğunu fark ettiği andan sonra başladığını itiraf eden Yurttaş; “Bugüne kadar bu kitabı çoktan yazmış olmalıydım ben, duyarlı bir şair olarak.... Baktım tarihe, doğru dürüst hamaset dışında kapsamlı çalışmalar çok az Çanakkale üzerine. Özellikle şiirden söz ediyorum tabi ki... 18 Mart 1965 tarihinde Fazıl Hüsnü Dağlarca “Çanakkale Destanı”nı yayınlamış. Tam 50 yıl önce. 100. yılda da bize nasip oldu. Bunun için çok mutluyum...

Bu kitabı yazabilmek için araştırmalara yüklenmem gerekti. Sadece yüzeysel, duygusal çıkışlar yetmez. Belli bir temeli olmalı, insani değerleri göz ardı etmeden bir takım gerçekleri yazabilmeli. Pek çok araştırma ve kaynaktan yararlandım. Tarih araştırmaları kitaplarına ait 4000’den fazla net sayfayı, satır satır okudum...

“Yani şiir biraz da keçi boynuzundan şeker emmek”tir... Öyle başladı bu serüven ve 18 Mart 2015 günü, yani bugün, üstelik Foça’da, benim memleketimde benim şiirlerimi sizlerle buluşturmakla sonlandı.

“Çanakkale Destanı’nın 100. Yılı”nda bu olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’a ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Son bölümde kitapta yer alan şiirlerinden örnekler seslendiren Hüseyin Yurttaş, konuşmasını; “Bu kitabımı şehitler için dökülmüş bir damla gözyaşı olarak kabul ederseniz, benden mutlu kimse olmaz” diyerek sonlandırdı.






Okunma: 963
Okunma: 963












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)