ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Foça’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 9.3.2015    

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Foça’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı



8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, gezgin fotoğraf sanatçısı İsmail Ragıp Geçmen’in ‘Hayata Dokunan Eller’ isimli kadın fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı. Öte yandan Foça Demokrasi Meydanı’nda ‘Bir Fırça da Sen At’ isimli bir etkinlik düzenlendi. Gün boyunca Demokrasi Meydanı’nda bulunan tuval, vatandaşlar tarafından boyandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle devam etti.

Burada bir konuşma yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu ilk günden bugüne kadar kadınlarımız çok önemli noktalarda oldular. Ancak son yıllarda sanki kadınlarımız kısıtlanma gibi bir sürece alınmak istenmekte. Oysaki 24 saat günün her noktasında kadın vardır. Çocuğa bakan, evi toplayan, yemeği yapan, üretime katılan kadındır” dedi.

Bugünün dilinin sevgi olması gerektiğini söyleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Bugün buradan tüm dünyaya bir ışık yakalım. Tecavüzler, kadın cinayetleri olmasın. Kadına yönelik şiddet bir daha konuşulmasın. Özgecan’ın yaşadıkları bir daha yaşanmasın” diye konuştu.

Yerel yönetimde kadın belediye meclisi üyeleri ile birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Demirağ, “Kadın erkek eşitliğindeki çabalarımız sizlerin de desteği ile artarak devam edecektir. Özgür bir ülkede hep beraber yaşamak istiyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliklerde bir grup kadın ‘Hayat Bayram Olsa’ isimli şarkıyı işaret dili ile söylerken, daha sonra Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Etkinliklere, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra eşi Derya Demirağ, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda Foçalı kadın katıldı.






Okunma: 823
Okunma: 823












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)