ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
KKSM’de Oktay Anılanmert sergisi “Serbestçe…”

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 1.3.2015    

KKSM’de Oktay Anılanmert sergisi “Serbestçe…”



Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde 5 - 31 Mart tarihleri arasında Ressam Oktay Anılanmert'in resim sergisi "Serbestçe" yer alacak. Açılış kokteyli 5 Mart Perşembe günü 18.30’da yapılacak.

Anılanmert’in içinde yaşadığı kentin mitolojisini referans aldığı “Bosfor Efsanesi” bir dönüşüm simgesidir. Bu dönüşüm efsanede geçen Zeus’un güzel İO’yu karısı Hera’nın gazabından korumak için bir öküze çevirmesi ve İO’nun eski haline dönmek için Boğaz’ı geçmek zorunda kalmasına bir atıftır. İngilizcede Bosphorus olarak adlandırılan Boğaz’ın yani Öküz Geçidi’nin adını bu efsaneden aldığına inanılmaktadır.

Sanatçının tüm çalışmalarında mekan soyuttur, boşluktur. Bu da kişiye bir denizin içi ya da gökyüzü algısı yaratabilmektedir. Anılanmert’in figürleri kadar bu boşluk algısı da eserlerde önem taşımaktadır. Boşluk içindeki figürler her zaman hareket halindedir. Figür ve nesneler, kolaylıkla algılanamayacak, yerçekimsiz bir mekanda yer almaktadırlar.

Amacı yaşamla ilgili konuları ele almak ve bunları soyut, gerçeküstü bir dille yorumlamak olan sanatçının konuları çağrışımlarla dolu, geniş kavramları içermektedir. Bu konular, minimalist anlatımlarla bazen espri-mizah, bazen de eleştiren bir yaklaşım içindedir.

Serbestçe…’de görülebilecek eserlerde sanatçının birçok çalışmasında olduğu gibi birbirine karışan figürler, aynı zamanda beraber sürüklenirler. Kompozisyonlarda, değişik canlıların bir arada izlenmesi, doğa ve insanı bir bütün olarak ele alan bir düşünceyi yansıtır.

Kedi Kültür Sanat Merkezi
Atatürk Cad. 386/A, Alsancak İzmir
Tel. 4649935-4649835
www.kedikultursanat.org






Okunma: 954
Okunma: 954












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)