ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
"Homeros Kısa Öykü Yarışması" için geri sayım başladı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 24.2.2015    

"Homeros Kısa Öykü Yarışması" için geri sayım başladı



Bornova Belediyesi'nin İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros'un adına düzenlediği kısa öykü yarışması başvuruları başladı. Türk Edebiyatı'na yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Homeros Kısa Öykü Yarışması'na başvurular 24 Nisan’a kadar devam edecek. Yarışmanın ödül töreni, Homeros Çevre ve Barış Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.

Her yıl yüzlerce eserin gönderildiği yarışmaya, 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katılabiliyor. Katılan eserlerin daha önce basılmamış ve herhangi bir yarışmadan ödül almamış olması gerekiyor. Konu seçiminin serbest olduğu yarışmaya, her yazar sadece bir eserle katılabiliyor. Öyküler en fazla 5 sayfa olacak.

Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, Gülmece ve Çocuk Kitapları Yazarı Muzaffer İzgü, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yayın ile Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ yapacak.

Eserler kargo ile gönderilecek. İnternet yoluyla ya da elden yapılan teslimatlar kabul edilmeyecek. Jüri, en geç 24 Nisan 2015 saat 17.30'a kadar teslim edilmesi gereken eserleri 1 Mayıs-1 Haziran 2015 tarihleri arasında değerlendirmeye alacak.

Dereceye giren eserler, Haziran ayı başında Homeros Vadisi Kayadibi Köyü'nde gerçekleştirilecek Homeros Çevre ve Barış Festivali kapsamında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verilecek.

Bornova Belediyesi'nin 0 232 999 29 29 numaralı telefonu ve 'www.bornova.bel.tr' adresinden yarışma ile ilgili detaylı bilgi edinebiliyor.






Okunma: 1200
Okunma: 1200












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)