ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
‘Diren’ Foça’da sahnelendi

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 14.12.2014    

‘Diren’ Foça’da sahnelendi



CHP Foça İlçe Başkanlığı’nın sunduğu, Samsun Sanat Tiyatrosu’nun ‘Diren’ isimli oyunu çok sayıda izleyici tarafından beğeniyle takip etti.

12 Aralık 2014 Cuma akşamı, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu; CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Alevi Kültür Derneği Bağarası Şubesi Başkanı Munzur Küçük, bazı belediye meclis üyeleri, CHP’liler ve vatandaşlar izledi.

Işık Kansu’nun yazıp, Yaşar Gündem’in yönettiği politik kara-komedi türündeki oyun; Gezi Parkı olayları, kömür madeni kazaları, Sivas Madımak Oteli'nde aydınların yakılarak öldürülmesi ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu sahneye taşıdı.

Yaklaşık bir saat süren oyun boyunca; art niyetli ve niteliksiz politik uygulamaların kötü ve çirkin yanlarına dikkat çekildi, kusurları ve ayıpları anlatıldı. Ayrıca, toplumun bu politik uygulamalar karşısında takındığı tutum ve davranışlar, ironik bir biçimde aktarıldı. Gezi Parkı olayları ve Sivas Madımak Oteli yangını konulu belgesel filmlerden görüntüler, kimi sahnelerde perdeye yansıtıldı.

‘Diren’ isimli oyunda; Uğur Taşkın, Kenan Güler, Eyüp Gülmez, Ahmet Toplar, Sezgin Uygun, Tuğçe Ergen, Özgür Gündem ve Aydan Demir oyuncu olarak sahne aldı.






Okunma: 897
Okunma: 897












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)