ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Foça’da da bir dizi etkinlik düzenlendi

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 4.12.2014    

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Foça’da da bir dizi etkinlik düzenlendi



Etkinlikler kapsamında, Foça’da yaşayan engelli vatandaşların oluşturduğu ve Şehir Garajı önünden başlayan Kortej’e vatandaşlar da büyük destek verdi. Ellerinde pankartlarla Foça’da kısa bir tur atan kortej sonra Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ne geçti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, engellilere acımak yerine farkına varmanın gerekliliğini vurguladı. Başkan Demirağ, “Engelli vatandaşlar için bireyler olarak hepimizin yapabileceği çok şey var. Engelli vatandaşlarımızı görmezden gelmeden, farkında olarak onlar için elimizden geleni yapmamız gerekmektedir. ” diye konuştu.

Daha sonra Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Cumhuriyet Başsavcısı birlikte farkındalık yaratabilmek amacıyla engelli sporu olarak bilinen Boccia oynadı.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Foça Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, 1992 yılında Birleşmiş Milletler 3 Aralık gününü dünya engelliler günü olarak kabul ettiğini belirterek, “Özürlülerin normal bir hayat sürebilmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür” dedi. Özürlü yurttaşlara acıma duygusu ile bakmak yerine kurumsal hizmetlerin oluşturulması gerektiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Gürer, “Oluşturulan kurumsal hizmetler, geliştirilmesi onların daha kolay yaşamalarını sağlayacaktır. Bunu sağlayabilmek içinde kamu, özel ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Engellilerin haklarının iyileştirilmesi, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, kamu kadar hepimizin sorumluluğu altındadır. Elbette yerel yönetimler de engelli vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırmak için adımlar atıyorlar ancak bu adımlar yavaş kalıyor” diye konuştu. Foça Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Orhan Birer, engellilerin, eğitilerek topluma kazandırılması ve üretime katılması en büyük istekleri olduğunu da belirtti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında, engelli vatandaşların müzik, şiir dinletilerinin yanı sıra anılarını da içeren gösterileri ile devam ederken, Foça Belediyesi Engelli Dans Topluluğu’nun sunduğu danslarla sona erdi.








Okunma: 852
Okunma: 852












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)