ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Dünya Çocukları Fotoğraf Sergisi “Aynı Gökkuşağının Altında…”

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 19.11.2014    

Foça’da Dünya Çocukları Fotoğraf Sergisi “Aynı Gökkuşağının Altında…”



Foça’da, Dünya Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım Perşembe günü, “Aynı Gökkuşağının Altında…” adıyla, dünya çocuklarının fotoğraflarından oluşan anlamlı bir sergi açılacak. Sergi açılışı, saat 18.00’da yapılacak.

Foça Belediyesi’nin katkılarıyla, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi, 22 Kasım 2014 Cumartesi günü akşamına kadar açık kalacak.

Sergide yer alacak fotoğraflar, Geçmen’in sırt çantasıyla gezdiği Vietnam’dan Peru’ya, Kenya’dan Meksika’ya dünyanın 86 farklı ülkesinde çekilmiş çocuk fotoğraflarından oluşuyor.

Kendisini “Sefil gezer - Gezgin yazar” olarak tanımlayan TRT’nin başarılı belgesel yönetmenlerinden İsmail Ragıp Geçmen; “Benim için en anlamlısı, serginin yetişkinler kadar çocuklar tarafından da gezilecek olması. Belediye-Milli Eğitim işbirliğiyle okul öğrencilerinin sergiye getirilmesi, serginin asıl amacına ulaşmasını sağlayacak. Böylece, ülkemizden binlerce kilometre uzaklıktaki dünya çocuklarının gülüşleri, gökkuşağı renklerinden oluşan bir köprü gibi, bizim çocuklarımızın gülüşlerine karışacak. Beni asıl bu mutlu edecek” dedi.

İsmail Ragıp Geçmen: İsmail Ragıp Geçmen, DDY'de İşçi olarak çalışan bir babanın 3 çocuğundan biri olarak 1966'da, Ankara'da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Devlet Tiyatroları’nda figüran ve TRT Ankara Televizyonu’nda sözleşmeli Yönetmen Yardımcısı olarak çalıştı. Film dublajı ve dizi filmlerde oyunculuk yaptı. Ankara Çocuk Oyuncuları Topluluğu'nda (AÇOT) ve daha birçok başka özel tiyatroda çocuk oyunları oynadı ve yönetti.

Bir dönem TRT Haber Merkezi'nde muhabir olarak çalıştı. Çekiç Güç harekatında, Türk Ordusuyla birlikte Irak'a giren ilk gazetecilerdendir. Kısa bir süre Flash Tv’nin Ankara Program Müdürlüğü’nü yürüttü.

1996 yılında İzmir'e yerleşti. O günden bu yana TRT İzmir Televizyon Müdürlüğü'nde Yapımcı - Yönetmen olarak görev yapıyor.

Bugüne dek çok sayıda belgesel program hazırlayan İsmail Ragıp Geçmen, bu programlarıyla biri uluslararası olmak üzere (Avrupa Konseyi COPEAM 2003 Çevre Filmleri Yarışması Grand Prix/En İyi Film Ödülü) birçok da ödül kazandı.

Hem işi dolayısıyla hem de yaşamının merkezine oturttuğu bir sevda olarak yıllardır başta Anadolu coğrafyasının en uzak ve gizli köşeleri olmak üzere Ortadoğu, Avrupa, Amerika, Afrika ve Uzakdoğu'da 80’den fazla ülkeyi gezdi.

Geçmen’in, “Hınzır İçimden Sızıyor Haylaz Hindistan” adlı, Hindistan yolculuğunu komik bir dille anlatan bir de yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Geçmen, "İzmirli Gezginler Grubu"nun kurucusu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün üyesidir.






Okunma: 978
Okunma: 978












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)