ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Şampiyon dans topluluğu yeni yetenekler arıyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 16.11.2014    

Şampiyon dans topluluğu yeni yetenekler arıyor



Geçen Ağustos ayında Bulgaristan’da “Dünya Şampiyonu” olan Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, yeni yetenekler arıyor. Bale ve halk danslarının harmanlandığı gösterileriyle dünyayı kendine hayran bırakan ekip, 30 Kasım’da gerçekleşecek seçmeler ile gücüne güç katacak.

10 - 16 YAŞ GRUBU

Bulgaristan’da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’nda adını zirveye yazdıran Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, 30 Kasım’da yeni dansçı seçmeleri gerçekleştirecek. 10 - 16 yaş arasında, yetenekli ve dansa ilgi duyan herkes, seçmelere katılabilecek. Başvurular için, Karşıyaka Arena Spor Salonu veya belediyeye müracaat edilecek. 324 73 63 ve 399 40 88 numaralı telefonlardan da detaylı bilgi alınabilecek.

36 dansçıdan oluşan Smyrna Koreografi Topluluğu, seçmeler sonucunda keşfedilecek yeni yetenekler ile birlikte dansçı sayısını en az 100’e ulaştıracak. Bundan sonraki ilk hedefi 2015 Dünya Dans Olimpiyatları olan ekip, Karşıyaka ve Türkiye’nin adını dünyaya duyurmaya devam edecek. Topluluk, farklı türlerdeki dans ve müziklerin harmanlandığı, zengin kültür mozaiği oluşturan gösterileriyle, bir taraftan da dünyaya barış mesajları vermeyi sürdürecek.

ÖDÜLLERİ TOPLADILAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın isteği ile belediye bünyesinde kurulan Smyrna Koreografi Topluluğu, ilk kez katıldığı 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’nda büyük bir zafer elde ederek, 'Gençlik ve Karma' kategorisinde Dünya Şampiyonu olmuştu. Avrupa Parlamentosu ve UNESCO'nun destekleriyle yapılan şampiyonada, ülkemizi temsil eden tek ekip olan Karşıyakalı dansçılar, organizasyonun en büyük ödülü 'Grand Prix' ve Eurofolk Tv Özel Ödülü’nü de almıştı. Topluluğun kurucusu olan ünlü sanatçı Natalia Zandukeli Ulutaş ise 'En İyi Koreografi Ödülü'ne layık görülmüştü.






Okunma: 804
Okunma: 804












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)