ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yeryüzü Pazarı Dünya birinciliğini kutladı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 3.11.2014    

Foça Yeryüzü Pazarı Dünya birinciliğini kutladı



Uluslararası Slow Food Örgütü tarafından İtalya’da düzenlenen “Salone del Gusto” çerçevesinde gerçekleştirilen Yeryüzü Pazarları Yarışması’nda Dünya birincisi olan Foça Yeryüzü Pazarı, sevincini Foçalılarla paylaştı.

Bu amaçla, 2 Kasım Pazar günü, Marsilya Meydanı’nda açılan Foça Yeryüzü Pazarı’nda, titizlikle bir kahvaltı sofrası hazırlandı. Kutlamalara, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Meclisi üyeleri, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer eşleri ile birlikte katıldılar. Foçalılar da bu kutlamayı paylaştılar.

Katılımcılar, Foça Zeytindalı Birliği Convivium lideri Gül Girişmen, Foça Zeytindalı Çalışma Grubu üyeleri ve Foça Yeryüzü Pazarı üreticilerini, Foça adına kazandıkları bu değerli başarıdan ötürü kutladılar.

Foça Zeytindalı Birliği Convivium lideri Gül Girişmen, “İtalya’da, 220.000 kişinin ziyaret ettiği Salone del Gusto gıda fuarında, Foça’yı ve ülkemizi başarıyla temsil ettik. Foça Yeryüzü Pazarı’nda, iyi işler yaptık. Üreticilerimizle birlikte, Foça Belediyesi’nin büyük destekleri ile başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. İtalya’ya, çekme makarna, koruk ekşisi ve erik turşusu ürünlerimizi götürdük. Bu ürünler, testlerden geçerek kabul gördüler. Uluslararası Slow Food Örgütü’nün “Ark Of Taste” kaybolmaya yüz tutmuş ürünler listesine, Foça Karası ve çekme makarna ile girdik. Bundan sonra bu listeye, Foça Tarhanası ve yine Foça’ya özgü karabaş otu, püren, menengiç (üzümle birlikte yapılan bir çeşit tatlı) ile afgusu (bakla çeşidi) dahil etmek amacıyla çalışmalar yapacağız. Slow Food’un “iyi, temiz, adil gıda” temel ilkeleri çerçevesinde, insanın iyi gıdaya hakkı olduğuna inandık. Dünya birinciliği ünvanı kazanmamız, bizleri yeni güzel işlere imza atmamız için teşvik etti.

Yeryüzü Pazarımız, her Pazar günü, Marsilya Meydanı’nda kuruluyor. Üreticilerimiz, kendi tarla ve bahçelerinde en sağlıklı biçimde ürettiklerini, stantlarında tüketimcilerimize, vatandaşlarımıza sunuyorlar. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.






Okunma: 817
Okunma: 817












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)