ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mehmet Mahir İş Sanat İzmir Galerisi’nde

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 21.10.2014    

Mehmet Mahir İş Sanat İzmir Galerisi’nde



İş Sanat İzmir Galerisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim üyesi ressam Mehmet Mahir’in kariyeri boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren bir sergiye ev sahipliği yapacak. Tablolarını matematik, geometri ve müziğin ana dinamiklerinden oluşturan sanatçı, Türk ressamları arasında farklı bir estetik anlayış ve üsluba sahip.

Mehmet Mahir’in sergisi sanatçının ilk dönem figüratif betimlemeleri ve portreleri, soyutlamaları ve son dönem çalışmaları olmak üzere üç ayrı süreci kapsıyor. 1976’dan bu yana yapıtlarıyla sergilere katılan ve ilk kişisel sergisini 1982’de gerçekleştiren Mehmet Mahir’in, özellikle satranç ve müzik serileri sanat meraklıları tarafından ilgiyle karşılanıyor. Kariyeri boyunca 14 sanat ödülüyle onurlandırılan sanatçı, resim sanatının yanı sıra karikatür sanatıyla da yakından ilgileniyor

Sonsuzluk, zaman ve kâinatın yapısı gibi konuları işleyen sanatçının tablolarında, yansıma, karşıtlık ve üç boyutluluk kavramları yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon İş Sanat Kibele Galerisi’nde sergilenen Mehmet Mahir’in eserleri 22 Ekim – 6 Aralık 2014 tarihleri arasında İzmir Galerisi’nde İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.






Okunma: 927
Okunma: 927












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)