ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Uluslararası Karşıyaka Festivali fark yaratacak

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 15.10.2014    

Uluslararası Karşıyaka Festivali fark yaratacak



Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl ilk kez “uluslararası” unvanıyla halkın karşısına çıkacak olan Karşıyaka Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 16- 17- 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin teması ‘barış’ olacak. Kentin dört bir yanında, barış vurgusunun yapılacağı onlarca sanat, spor ve kültür etkinliği gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı konuklar da etkinliklerde yer alacak. Açık hava konserleri ve eğlence programları ise son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, festivalde yer almayacak.

HER MAHALLEDE ONLARCA ETKİNLİK

Kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, her yıl düzenlenen Karşıyaka Festivali için son hazırlıklarını tamamladı. 16-17-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve kenti karnaval yerine çevirecek olan festival, bu yıl ilk kez “Uluslararası” niteliğe sahip olarak vitrine çıkacak. 3 gün boyunca, onlarca sanat, spor ve kültür etkinliği gerçekleşecek. Sergi, tiyatro gösterileri, opera, fotoğraf yarışması, yelken ve bisiklet yarışları, futbol müsabakaları, şiir ve şarkı dinletileri ile onlarca farklı etkinlik Karşıyaka’nın her mahallesinde vatandaşlar ile buluşacak. Karşıyaka İstasyon üstü de ‘Sanat Meydanı’ olarak dizayn edilecek ve festival boyunca çeşitli gösterilere sahne olacak.

TÜM ETKİNLİKLER ‘BARIŞ’ İÇİN

Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde İspanyol Gitarist Jose Luis Martinez ve Boğaziçi Caz korosu sahne alacak. Kültür Bakanlığı Modern Dans Proje Grubu da konuklar arasında bulunacak. Farklı noktalarda açılacak stantlarda yaprak sanatı, karikatür, resim, ebru, cam sanatı, geleneksel el sanatları, tezhip, seramik ve origami gibi sanat dalları Karşıyakalılarla buluşacak. Çarşı Kültür Merkezi'nde film gösterimleri de yapılacak. Barış temalı festivalde ayrıca, “Türkiye ve Barış” paneli de düzenlecek. Mario Levi, Yard.Doç.Dr.Ahmet Kasım Han , Herkül Millas ve Pakrat Estukyan konuşmacı olarak katılacak. Tüm etkinlikler “barış” teması ile gerçekleştirilecek.

KONSER VE EĞLENCE PROGRAMLARI İPTAL

Barış mesajlarının verileceği festival boyunca, son günlerde ülke genelinde ve yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle açık alan konserleri ve eğlence programları gerçekleşmeyecek. Festivalin ilk günü ve son günü yapılması planlanan konserler de iptal edildi.

“TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI VERECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Uluslararası Karşıyaka Festivali ile herkese barış mesajları vereceklerini söyledi. Akpınar “Bir kentin sanata ve spora yaklaşımını, o kentte düzenlenen sanat ve spor faaliyetlerine bakarak anlayabiliriz. Biz de bu yıl Karşıyaka’da, daha önce yapılmamış birçok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmayı amaçladık. Sanat, spor ve kültürel etkinliklerle yoğrulan bir toplumun; dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan ve kısacası barıştan yana olacağını biliyoruz. Ülkemizin ve yakın coğrafyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklar, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir göstergesi. Bunun için temamızı barış olarak seçtik ve kültür, sanat ve spor üzerinden en güzel barış mesajları vermeyi hedefledik. Son günlerde ülkemizde yaşanan acı olaylar bizleri derinden etkiledi. Yaşanan olumsuz olaylara duyduğumuz hassasiyet nedeniyle festivalimizin açık alan ve park konserlerini iptal ettik” dedi.

17 EKİM 2014 CUMA

Saat: 14.00
“Çizmeli Kedi – Çocuk Oyunu” Karşıyaka Belediye Tiyatrosu
Yer: Ahmet Piriştina Kültür Merkezi

Saat: 15.00
“Evvel Zaman İçinde” Gezici Tiyatro Şenliği
Yer: Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Parkı

Saat: 17.00
“Yıldızlar Gecesi” – 12 Yıldız Şehri etkinlikleri kapsamında
Yer: Ahmet Piriştina Kültür Merkezi

Saat: 19.00
“Hair” Barış Temalı Anlatımlı Film Gösterimi
Anlatan: Doç.Dr. Lale Kabadayı
Yer: Çarşı Kültür Merkezi

Saat: 20.00
“BARIŞ...BARIŞ...BARIŞ...” Şiirli Şarkılı Gösteri
Yönetmen: Orhan Aydın / Nazım Oyuncuları
Yer: Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu

Saat: 20.00
“Kültür Bakanlığı Modern Dans Topluluğu MDTİst Proje Grubu”
Sanat Yönetmeni: Beyhan Murphy
Yer: Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi

Saat: 20.00
“Ahududu” Karşıyaka Belediye Tiyatrosu
Yer: Ziya Gökalp Kültür Merkezi

*
Karşıyaka Sanat Meydanı
Karikatür, yaprak sanatı, canlı heykel, ebru, cam, hat, keçe kukla
Yer: Karşıyaka Metro İstasyonu Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı - tüm gün –

*
Heykel ve Resim Sergisi - tüm gün -
Evengelos Christhou, Nicolas Hatzis, Serpil Atagöz, Lale Temelkuran, Ertuğrul Saraç
Yer: Çarşı Kültür Merkezi Sergi Salonu

*
“Foto Maraton”
Tüm festival alanları






Okunma: 969
Okunma: 969












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)