ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kozbeyli’de klasik müzik sesleri

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 2.10.2014    

Kozbeyli’de klasik müzik sesleri



Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Foça Belediyesi ve Alsancak Rotary Kulübü işbirliği ile İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, D. E. Ü. Devlet Konservatuvarı, E. Ü. Devlet Konservatuvarı, TRT ve halk sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Kozbeyli’de unutulmaz bir konser verdi.

Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın güzel sanatlar eğitiminin mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki vatandaşa çok çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması, halkın sanatsal duyarlılıklarının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile gerçekleştirilen konserde, köy meydanı podyum olarak kullanıldı.



Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın gerçekleştirdiği konserde klasik müzikten, operadan, Türk halk müziğinden, Türk sanat müziğinden, halk danslarından örnekler sunulurken, ilk kez köy meydanında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Balerin Burcu Olguner ve dans sanatçısı Görkem Dizdar, orkestranın seslendirdiği valslerde, bale sanatına ilişkin örnekler verirken, Ege türkülerinde, Ege Üniversitesi Halk Dansları Bölümü’nden Zeybek Selim Özyol da halk danslarından örnekler verdi.

Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya; “Kültür ve sanatın yaşamsal öneminin ve bu alandaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak kültür ve sanatı halkımızın ayağına ve yurdumuzun dört bir köşesine götürmek, herkese ve her kesime tanıtıp sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile projelendirdiğimiz köy konserlerinin en önemlilerinden birini daha çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine sunmak mutlulukların en güzeli” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, “Sanatın ve sanatçının Kozbeyli’de bütün Foça halkı ile buluşması noktasında ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırıyor. Ev sahibi olarak başta Turkish Brass Ensemble sanatçıları olmak üzere, Alsancak Rotary Kulübü’müze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kozbeyli Meydanı’nda unutulmaz bir gece yaşandı” diye konuştu.

Konser, orkestra ile beraber tüm dinleyenlerin ayakta tek ruh ve tek sesle bütünleştiği “Askerinle çok yaşa Mustafa Kemal Paşa” türküsünün coşkusuyla sona erdi.

Konsere Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Meclis üyeleri, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri ve çok sayıda vatandaş katıldı.






Okunma: 1223
Okunma: 1223












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)