ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fevzi Yavuz bir çalıştaydan diğerine koşuyor

   .:: Duyurular, Haberler


Aslı Kurt    

  Yayın Tarihi: 28.9.2014    

Fevzi Yavuz bir çalıştaydan diğerine koşuyor



28-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Denizli’nin Bekilli ilçesinde gerçekleştirilen Kültür Sanat ve Şarap Festivali’ne Foça’yı tanıtmak adına katılan Fevzi Yavuz, bu kez yine aynı misyonla Kastamonu Abana’daydı.

Abana Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Resim Çalıştayı” 13-20 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşti. Rusya, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Türkiye gibi ülkelerden, alanlarında birçoğu öğretim üyesi olan dünyaca tanınmış yaklaşık 10 sanatçı serbest konularda canlı performans gerçekleştirdi. Son gün sergi gerçekleşti. Küratörlüğünü Aynur Açıkgöz’ün yaptığı çalıştay, Abana Belediyesi ve sanatseverler tarafından da büyük ilgi gördü. Çalıştayla ilgili görüşlerini açıklarken Abana Belediyesi’ne teşekkür eden Yavuz, şöyle konuştu: “Burada 7 gün boyunca sanat adına çok renkli işlere imza attık. Başta Abana Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Oyar olmak üzere, sanata gösterdikleri duyarlılıktan ve katkılarından dolayı Abana Belediyesi Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziver Kaplan’a sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Kendileri her türlü övgüyü hak etmiştir.”

30 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Arnavutluk çalıştayı için davet edilen Fevzi Yavuz, Saimir Ahmeti’nin nazik davetine teşekkür ederek, yoğun programı nedeniyle katılamayacağını bildirdi.

Sanatçı Fevzi Yavuz, 20 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek olan Yunanistan Naussa Uluslararası Resim Çalıştayı ve Sergisi’ne katılacak.

Sanatçı, 2 Ağustos 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Fevzi Yavuz Sanat Evi’nde kişisel çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da çeşitli sanat dallarına kapılarını açıyor. 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında çalışmalarıyla uluslararası başarılara imza atmış Mehmet Ünal’ın “Balığın Öyküsü” adlı belgesel fotoğraf sergisi gerçekleşti. Balıkçılık konusunda gerçekleştirilen belgesel fotoğraf sergisine verdiği destekten ötürü Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi adına Başkan Yardımcısı Timur Beytorun, kendisine teşekkür plaketi sundu.

Foçalı sanatçı Mimar Ressam Fevzi Yavuz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalıştay ve sergilere de Foça adına katılıp gönüllü kültür ve turizm elçiliği yapmaya ve Foça’yı tanıtmaya devam edeceğini açıkladı.

Aslı Kurt







Okunma: 1879
Okunma: 1879












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)