ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyesi Çocuk Evi 23. eğitim yılına başladı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 17.9.2014    

Foça Belediyesi Çocuk Evi 23. eğitim yılına başladı



Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin 23. dönem eğitim yılı, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü yapılan açılış toplantısı ile başladı. Eğitim yılı açılışına, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, belediye daire amirleri, çocuk evi öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çocuk Evi Müdürü ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bilim Uzmanı Sara Kefi, eğitim yılı açılış toplantısına katılan öğrenci velilerine, yeni öğretim yılı boyunca uygulanacak olan eğitim programları ve yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Kefi, ‘‘Hepimiz için öncelikle sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim yılı geçirmeyi diliyorum. Bizler, yeni eğitim yılının öğrencilerimiz için başarılı ve mutlu olması için bir yaz boyu çalıştık. Sayın Başkanımız Gökhan Demirağ’ın onayı ve desteğiyle, okulumuzun iç mekanını olduğu gibi yeniledik. İç mekandaki, sınıf ortamındaki bütün öğrenme merkezleri, Montessori Yaklaşımı’na göre yeniden düzenlendi. Daha önce de aynı kapsamdaydı ama biraz daha yenilenerek, hepsi tekrar düzenlendi ve hepsi çocuk boyunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü öğrenme merkezlerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. Materyaller yeniden alındı. Dış mekanla ilgili olarak da; bahçemize taş kaplandı. Binamızın yan tarafına bir açık sınıf yaptık. Biliyorsunuz bu yıl 23. eğitim yılımız olacak. 23 yıl boyunca her gün, kendimizi biraz daha yenileyerek, geliştirerek bu noktalara geldik. Sayın Başkanımız Gökhan Demirağ, öğrencilerimizin sevgili Gökhan amcaları, çocuk evimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir titizlikle bizleri destekliyor.’’ dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, ‘‘Bugün güzel bir gün, okul başlıyor. Sayın velilerimiz tatlı bir telaş halinde. Biz de bir veli olarak bugün kızımızı okula götürdüğümüzde aynı heyecanı hissettik. Okul öncesi eğitimin çocuklar açısından ne kadar önemli olduğu hepimizin çok iyi bildiği bir konu. Foça Belediyesi olarak çocuk evimiz için çizdiğimiz vizyondan bahsetmemiz gerekiyor. Biz, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan gençleri yetiştirmek için büyük bir çaba ve hassasiyet gösteriyoruz. Okul öncesindeki eğitiminde ne kadar önemli olduğunu Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin disiplini ile beraber ortaya koymaya gayret sarfediyoruz. Çok değerli öğretmenlerimizin büyük emekleri var. Çocuk evi müdiremiz ve çok değerli eğitmenlerimiz, tecrübeleri ve deneyimleri ile çocuklarımıza en iyi eğitimi veriyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Velilerimize de çok teşekkür ediyorum, bizlere ve çocuk evimize güvendikleri için. İyi bir eğitim yılı geçmesini diliyorum.’’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, 4-5-6 yaş grupları olarak oryantasyona başlayan Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin minik öğrencileri; ‘‘anne-babaları’’ ile birlikte kendi sınıflarında, öğretmenleri Funda Erol, Emre Bilek ve Seçkin Doyran eşliğinde yaratıcı sanat etkinlikleri gerçekleştirdiler.






Okunma: 943
Okunma: 943












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)