ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Festivali tüm hızı ve güzellikleriyle sürüyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 13.9.2014    

Foça Festivali tüm hızı ve güzellikleriyle sürüyor



9. Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foçalıları ve Foça dostlarını; kültürle, sanatla ve denizle buluşturmaya devam ediyor.

Festivalin ikinci gününde, Bağarası, Yenifoça ve Foça’da birbirinden keyifli etkinlikler gerçekleştirildi.

Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Özmer Özyiğit ve Türsab Müze Girişimleri Ege Bölge Müdürü Hakan Himmetoğlu tarafından Cemil Midilli Lisesi arkasındaki kazı alanında gerçekleştirilen; ‘‘Bizans, Ceneviz, Osmanlı Dönemi Kent Duvarları ve UNESCO’ konulu söyleşinin ardından Antik kalıntılar ve kazı alanları gezildi. Arkeolojiye ilgi duyanlar programa yoğun ilgi gösterdi. Programın sonunda, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Özmer Özyiğit ve Türsab Müze Girişimleri Ege Bölge Müdürü Hakan Himmetoğlı’na teşekkür plaketi verdi.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, Bağarası Kahvesi’nde gerçekleştirilen tavla turnuvasıyla devam ederken, uluslararası ekiplerin katılımlarıyla gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri festival programı kapsamında; ‘‘Toprak Ana Terra Madre Tatların Buluşması’na’’ ev sahipliği yaptı. Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen, Slow Food Uluslararası Konsey Üyesi Defne Koryürek, Slow Food Balkanlar ve Türkiye Masa Sorumlusu Michele Rumiz, ASIO GUSTO Genel Sekreteri Byungseo Kim, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşide ev hanımlarının hazırladığı ürünler de ikram edildi.

Dolu dolu geçen festival programında, Kozbeyli Çapkınoğlu Konağı da önemli isimleri ağırladı.

Çapkınoğlu Konağı’nın bahçesinde; Zeytin Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Foça Belediye Meclisi Üyesi Raşit Dirim’in yönlendiriciliğinde, eski Devlet Bakanı ve Yazar Dr. Yılmaz Karakoyunlu, eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol ve Gazeteci Berrin Tuncer Birer ile ‘Ölmez Ağaç Zeytin’ konusunda söyleşi yapıldı.



9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foça Marsilya Meydanı Sanat Sokağı’nda ‘Karikatür Nasıl Okunur’ adlı söyleşi ile devam etti. Söyleşiye Karikatür Sanatçıları; Abidin Köse, Birol Çün, Hasan Efe, Mehmet Aslan, Devrim Demiral, Sadık Öztürk ve Mehmet Murat Bozkurt katılırken, bir de karikatür sergisi açıldı.

Saat 17.00’da Yenifoça eski belediye binası önünde başlayan Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri’ne; Diyarbakır, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen folklor ekipleri katıldı. Folklor ekipleri, sergiledikleri muhteşem performanslarla, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı, kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirdi.

Saat 19.30’da Beşkapılar Kalesi şiirin ev sahibi oldu. Şair Namık Kuyumcu’nun sunumu ile gerçekleşen Foça Şiir Akşamları etkinlikleri kapsamında; Nevzat Çelik, Cezmi Ersöz, Altan Gördüm ve Fergun Özelli edebiyatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Şiir dinletisi ve söyleşinin ardından Yönetmen Yurdakul Kabasakal’ın ‘Komutan Foküs’ün fokları’ isimli belgesel filmi gösterildi.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin ikinci gecesi Foça ve Yenifoça’da gerçekleşen iki ayrı konserle sona erdi

Yenifoça’dan Grup Mecaz ses verirken, Foça’dan ise Esra-Altuğ Dilmaç ikilisi seslendi. Her iki konser de müzikseverlere çok keyifli, unutulmaz bir gece yaşattı. Binlerce Foçalını katıldığı konserlerin ardından, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sanatçılara teşekkür etti.






Okunma: 954
Okunma: 954












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)