ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça'da festival coşkusu

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 12.9.2014    

Foça'da festival coşkusu



11–14 Eylül 2014 tarihlerinde Foça Belediyesi tarafından düzenlenen IX. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin ilk etkinliği, Yenifoça’da yapıldı.

Yenifoça eski Belediye binası önünde yapılan balık-ekmek mangal partisine binlerce vatandaş katıldı.

Diyarbakır yöresi Halk Oyunları Ekibi, Polonya ve Sırbistan’dan katılan folklor ekiplerinin gösterileri, Foça festivalinin çok coşkulu ve neşeli geçeceğine dair ipuçları verdi. Folklor gösterileri, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Başkan Gökhan Demirağ, folklor ekipleri ve vatandaşlar ile birlikte dostluk halayı çekti.

Başkan Demirağ, yaptığı konuşmada; “Bugün IX. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 1. günü, aynı zamanda Foça’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü. Bir kez daha, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Dolu dolu dört gün sürecek bir festival gerçekleştireceğiz bu yıl. Foça Su Ürünleri Kooperatifimizin destekleriyle, sizlere balık-ekmek ikram ediyoruz. Ardından, folklör gösterileri de sahnelenecek. Etkinliklerimize sizleri bekliyoruz. İyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

Yenifoça’da yapılan ilk etkinliğin ardında, festivalin Engelsiz Yaşam Sportif Faaliyetleri kapsamında, Boccia Turnuvası yapıldı.

IX. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin 1. günü; saat 19.00’da eski Barbaros Büfe önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren renkli Festival Korteji ile sürdü.






Okunma: 908
Okunma: 908












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)