ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalılar düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümünü kutladı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 12.9.2014    

Foçalılar düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümünü kutladı



Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunulması ile başladı. Törene, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri üyeleri, gaziler, Kuvayi Milliye Dernekleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben, İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve belediye meclis üyeleri, Garnizon Komutanı Vekili Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun’a şükran ziyareti gerçekleştirdi.

Kurtuluş günü kutlamaları, Demokrasi Meydanı’nda, askeri ve resmi erkânın da katıldığı törenle devam etti. Törene, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Vekili Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, askeri erkân, belediye meclis üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Başkan Demirağ, ‘‘Bugün, Foça’mızın kurtuluşunun 92. yıldönümüdür. Hepimize kutlu olsun... Kurtuluş Savaşımız, bizi yalnızca esaretten kurtulmakla kalmamıştır. Bize, çağdaş ve uygar bir dünyanın kapılarını da açmıştır... Cumhuriyet ise, aydınlanmanın, değişimin, devrimin adıdır ülkemiz için. Birbiri ardına gelen devrimler ve Atatürk ışığıyla, Osmanlı’nın harap ve bitap düşürülmüş kalıntılarından gepegenç bir devlet ve ileriye atılmaya kararlı bir millet doğmuştur... Foça’mız ve elbette İzmir’imiz, bu doğrultudan hiç sapmadan yoluna devam etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyor, aziz anıları önünde saygıyla eğiliyorum.’’ dedi.

Başkan Demirağ’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Efelerin gösterileri ve folklor gösterileri, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Programın son bölümünde, Foça’nın kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Foça Belediyesi tarafından düzenlenen; plaj voleybolu, sokak basketbolu, tavla ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.






Okunma: 924
Okunma: 924












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)