ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça afetlere hazır olmalı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 18.8.2014    

Foça afetlere hazır olmalı



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı ve Foça Forum işbirliği ile Foça Afetlere Hazır olmalı adı altında bir etkinlik düzenlendi.

“Foça Afetlere Hazır Olmalı” adlı etkinlik kapsamında, Foça Belediye Meydanı’nda kurulan stantlarda, ülkemizde başta deprem olmak üzere yangın, sel, heyelan gibi afetlerde arama kurtarma ekipleri ulaşıncaya kadar geçen sürede yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler verildi.

Etkinlik açış konuşmasını yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 17 Ağustos depremini unutmadıklarını ve hayatını kaybedenleri saygıyla andığını belirtti. Başkan Demirağ, “Foça Forum’un bu konudaki dinamikleri harekete geçirmesi, deprem bölgesi olan ülkemizde ve Foça’da vatandaşlarımızın afetlere karşı ne kadar hazırlıklı olduklarını, bir kez daha gözden geçirmeleri açısından çok önemli. O yüzden Foça Forum’daki tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Afet denilince sadece deprem akla geldiğini belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Ancak Türkiye konumu itibariyle birçok afetlere maruz kalabilecek durumda. Her zaman tedbir almamız ve hazırlıklı olmamız gerekli. Foça Forum’daki arkadaşların dürtüsüyle reflekslerimiz harekete geçti. Resmi kurumların yanı sıra halkımızın da afetlere hazırlıkları konusunda adım atılmış oldu” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Foça Belediye Meydanı’nda kurulan stantları gezen protokol, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde de bir eğitim semineri de düzenlendi. Eğitim seminerinin ardından Foça Afetlere Hazır Olmalı etkinliğine katılanlara plaket verildi.

Foça Afetlere Hazır Olmalı adlı etkinlik kapsamında; afetlere hazırlığın toplum tabanlı olması; bireyden ve hane halkından başlaması gerektiği ve tüm paydaşlar ile toplumun işbirliğinin önemi vurgulandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Kaymakamlığı ile Foça Belediyesinin işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe; AFAD, GEA, Acil Kurtarma Sistemi (AKS), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Afette Rehber Çevirmenlik (ARÇ), KIZILAY, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (UMKE), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC); Dokuz Eylül Üniversitesi-Deprem Araştırma Uygulama Merkezi (DAUM)’de tanıtım ve bilgilendirme statları kurdular.






Okunma: 984
Okunma: 984












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)