ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Temiz bir çevre ve temiz plajlar için Foça Belediyesi ve TURÇEV elele

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 14.8.2014    

Temiz bir çevre ve temiz plajlar için Foça Belediyesi ve TURÇEV elele



Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Foça Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Mavi Bayrak, Plaj, Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri’ projesi sona erdi.

7 -13 Ağustos 2014 tarihleri arasında bu yılın pilot bölgesi olarak seçilen Foça Karakum Plajı'nda gerçekleştirilen etkinliklere üniversite öğrencileri, çevre gönüllüleri, TÜRÇEV yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bir haftalık dönemde, temizlik kampanyası, çocuklarla çevre temizliğine yönelik eğlenceli oyunlar, mavi bayrak ve plajlar hakkında şikayet ve önerilerin alınması, plajda bulunanlara broşür dağıtımı ve daha temiz plajlar için anket çalışması yapıldı.

Geçen yıl aynı çalışmayı Didim Altınkum'da yaptıklarını belirten Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, bu yıl Foça'yı seçtiklerini, aynı çalışmanın önümüzdeki yıllarda Ege'nin değişik yerlerindeki Mavi Bayrak'lı plajlarında yapılmaya devam edeceğini söyledi. Koordinatör Karataş, “Foça Belediye Başkanımıza getirdiğimiz her projemiz sonuna kadar destek gördü. Belediye çalışanları ve Başkanımız Gökhan Demirağ, her türlü imkanı bizlere sağladı. Gökhan Demirağ ve personeline çok teşekkür ederim” dedi.

Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, “Foça’da yapılan bir haftalık eğitim çalışması çok verimli geçti. Plajlarımızı kullanan vatandaşların katılımları çok iyiydi. Gönüllü üniversite öğrencileri, çevre gönüllüsü vatandaşlar, plaj personeli ve TÜRÇEV temsilcileri olarak güzel bir çalışma yaptık. Tüm vatandaşlarımızı denizlerimize ve çevreye daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

‘Mavi Bayrak, Plaj, Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri’ projesine katılan gönüllü üniversite öğrencilerine birer katılım belgesi verildi. Belgeyi Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına Hülye Dinçel verirken yaptığı konuşmada, “Ege kıyılarında hiçbir bölgede merkezden denize girilmezken, Foça’mızdan kent merkezinden denize girebiliyoruz. Denizlerimizin temizliği için hep birlikte el birliği ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda başkanımızın duyarlığı ortada. Yapılan çalışmalara her zaman destek veriyor ve vermeye de devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından üniversite öğrencilerine ve koordinatörlerine katılım sertifikası verildi.






Okunma: 1036
Okunma: 1036












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)