ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
FYİK yeni bir ivme kazanmak hedefinde

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 11.8.2014    

FYİK yeni bir ivme kazanmak hedefinde



Foça Yelken ve İhtisas Kulübü’nün (FYİK), Şubat 2014’de oluşan yeni yönetim kurulu, Foça’ya yeni başarılar kazandırmak adına, Foça Belediyesi ile ortak çalışmalar yapıyor.

Reşit Çınarlı Başkanlığındaki FYİK yönetim kurulunda; Raşit Dirim, Berk Bayraktutan, Egemen Başyiğit ve Bülent Kaşerci yer alıyor. Yeni yönetim kurulu üyelerinin ve yedek üyelerin hepsi, 1990'da kurulan FYİK’in kurucu üyeleri olma özelliğini de taşıyor.

Birçok başarılı sporcu yetiştiren kulüp, yeni bir ivme yakalamak hedefinde. Daha dinamik, daha çabuk karar veren ve çok azimli bir grup olarak hızla yükselen bir ivme kazanmak hedefinde ve katılımcı ruhu ile her türlü konuda bilen kişilerle birlikte olmak amacında. Yönetim kurulu üyelerinin bu iyi niyetini gören birçok sporcu velisi de, kendi branşları çerçevesinde kulübe destek olmaya başladı. FYİK üyeleri genelde her işi, kendi bünyesinden mesleki veya yetenekli kişilerin bilek gücüne dayanarak yapıyor ve bundan keyif alıyor.

FYİK’de Foça Belediyesi’nin destekleriyle, yoğun bir yenilenme dönemi gerçekleşiyor. Bu yaz dönemindeki ilk iki dönem kursiyer eğitimler, çok büyük bir ilgi gördü. 3. dönemde aynı ilgiyle başlanıyor. 2004 yazının bu son döneminde; toplam 4 adet, 3’er hafta süreli eğitim dönemi olacak.



İlk hedefi, iyi sporcu yetiştirmek olan FYİK kurslarına, gençlerin yanında, yetişkinler de yoğun bir ilgi gösteriyor. Yetişkinlere, laser ve omega tekneleriyle ders veriliyor. Tüm dersler, FYİK Antrenörü Emrah Taşlı nezaretinde gerçekleştiriliyor.

FYİK binası ve iskelesinde de bazı tadilatlar gerçekleştirildi. Foça Belediyesi’nin destekleriyle; kulüp binasına bir teras bölümü yapıldı. Atölye olarak kullanabilen bu alan ve aynı zamanda teknelerin de koruması amacıyla eurofence ile sınırları kapatıldı. İskelenin çok yıpranmış olan halısı, kulüp tarafından yenilendi. Derslik düzeni değiştirildi. Naviga Dergisi’nin yayınları ve katkılarıyla bir kütüphane oluşturuldu. Piri Reis Denizcilik Derneği’nin FYİK’e desteği olarak ürün satışlarına başlandı. Şimdilik küçük olmakla birlikte bir satış reyonu oluşturuldu.

Geçen yıl Balkan şampiyonu olan milli sporcumuz, Foça'nın evladı Berkay Abay, geçen haftaki Norveç Moss kentinde yapılan Avrupa Gençler Laser 4.7 şampiyonasında, Avrupa 3.’lüğünü elde ederek, yurdumuza döndü. Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın da katılımıyla, Avrupa 3.’sü sporcumuz Berkay ve yine aynı şampiyonada başarılı bir performans sergileyen Ecem Elmas için, bir kutlama kokteyli yapıldı. Avrupa Gençler Laser Laser 4.7 şampiyonasına Türkiye'den katılan 6 sporcunun 2’si Foça’dan yola çıktı.

FYİK, ayrıca; 5-6 Ekim 2014’de, Türkiye Yelken Federasyonu’nun yarış takvimine giren ‘Foça Regata Yarışı’nı düzenlemek için çalışmalar sürdürüyor. Foça’nın tanıtılmasına ve daha çok sevilmesine büyük katkısı olacak bu organizasyona; Urla, Çeşme, Dikili, Seferihisar ve İstanbul'dan gelen çok sayıda yatçının katılması bekleniyor.

14 Ağustos 2014, Perşembe gecesi, FYİK yararına bir yemek düzenleniyor. FYİK destek için herkese çağrıda bulunuyor. Bilgi için: www.focayelkenihtisaskulubu.com ve facebook - fyik foça yelken ihtisas






Okunma: 1211
Okunma: 1211












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)