ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın en büyük sanat galerisi olan “Fevzi Yavuz Sanat Evi” törenle açıldı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 3.8.2014    

Foça’nın en büyük sanat galerisi olan “Fevzi Yavuz Sanat Evi” törenle açıldı



2 Ağustos 2014 tarihinde İzmir Foça’da Başta Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge olmak üzere Foça’nın önde gelen isimleri sergi ve galeri açılışını keyifle gezdi. Sergiyi gezen sanatsever bir konuk, “Burası çok güzel bir mekan olmuş. Umarım sadece sanat eserlerinin sergilendiği bir yer değil, aynı zamanda sanatçı arkadaşların fikir alışverişinde bulunduğu sanatsal sohbetlerin yapıldığı bir merkez haline gelir.” dedi.

Fevzi Yavuz Sanat Evi birbirinden farklı resimleri çatısı altında toplayacağı gibi, sanatın çeşitli dallarına da ev sahipliği yapacak. Sanatçı Fevzi Yavuz, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da desteğiyle Foça’ya bundan sonra pek çok yerli yabancı sanatçının geleceğini, birlikte ortak çalıştaylar, canlı performanslar ve çeşitli sergiler düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

400 metrekarelik dev galeri

Foça Bedesten Çarşısı’nda bir süredir boş duran mekan, aylardır süren çalışmaların sonunda 400 metrekarelik bir galeriye dönüştü. İçerisinde ünlü ressamın çalışmalarının yer aldığı galeride ayrıca Yavuz’un özel koleksiyondan nadide eserler ve çeşitli antika objeler yer alıyor. Sanatçı, eserlerinde bu antika objelerden ve gezdiği antik kentlerden, onların efsanelerinden ilham aldığını kaydetti.



Fevzi Yavuz: 1948 Trabzon doğumlu sanatçı, 1974 İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra mimari projelerinin yanında eski eser restorasyonu çalışmalarına da devam etti. Libya’da büyük bir inşaat firmasında bölge müdürü olarak çalıştı, dönüşünde İstanbul, Beyoğlu ve Bahçelievler Belediyesi’nde teknik başkan yardımcılığı ve başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halen kendi atölyesinde resim çalışmalarını da sürdürmektedir.

Mesleği mimarlığın, resimle bütünleştiğine inanan sanatçı; resim yapmadan, mimarlığın tatsız tuzsuz olacağını düşünmeye başlamış. Resim yapmanın kendisi için hava gibi, su gibi olmazsa olmaz olduğunu düşünerek mimari ile resmi bir potada harmanlamıştır.

Çağdaş Can / Aslı Kurt

cagdascan2013@gmail.com





Okunma: 2205
Okunma: 2205












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)