ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Adalet için, şiir için, savaşsız bir Dünya”

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 13.7.2014    

“Adalet için, şiir için, savaşsız bir Dünya”



Dünya Şiir Hareketi(WPM) ve Foça Belediyesi’nin ortak girişimi olan “Savaşsız Bir Dünya İçin Şiir” dinletisi, Foça Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleşti.

Dünya Şiir Hareketi’nin, içinde bulunduğumuz Temmuz ayında “Savaşsız Bir Dünya İçin Şiir” çağrısıyla pek çok ülkede gerçekleştirilmekte olan barış için şiir etkinliklerine ülkemiz ilk olarak, 2 Temmuz’da İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde NHKM ve Türkiye Yazarlar Sendikası’nın girişimiyle gerçekleştirilen etkinlikle katılmıştı.

Bosna-Hersek katliamının yıldönümü olan 11 Temmuz Cuma günü ise Foça tarihi Beşkapılar Kalesi’nde ikinci bir şiir etkinliği gerçekleştirildi.



2011 yılında, Kolombiya’nın Medlin şehrinde kurulan Dünya Şiir Hareketi’nin kurucularından Ataol Behramoğlu, yaptığı açılış konuşmasında; Dünya Şiir Hareketi ve Temmuz Hareketi hakkında bilgiler verdi. Behramoğlu; ‘‘Bu etkinlikler, şiirin gündelik hayata girmesi ve adaletsizliğe karşı, savaşa karşı, kötülüğe karşı, sıradanlığa karşı bir tepki olarak düzenleniyor ve adına ‘Savaşsız Bir Dünya İçin Şiir’ deniliyor.’’ dedi.

Ataol Behramoğlu’nun ardından söz alan Hüseyin Yurttaş, Dünya Şiir Hareketi’nin Temmuz bildirisini seslendirdi.

Şairler; Yusuf Alper, Ataol Behramoğlu, Hidayet Karakuş, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, Mine Ömer, Ahmet Önel, Hasan Öztoprak, Oğuz Tümbaş, Halim Yazıcı ve Hüseyin Yurttaş kendi şiirlerini ve Yılmaz Mızrak – ‘Yannis Ritsos’un ‘Barış’ şiirini okudu.

Erhan Doğan ve Düş Gezginleri’nin şiir aralarında gerçekleştirdikleri müzik dinletisi, beğeniyle izlendi.






Okunma: 894
Okunma: 894












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)