ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Madımak Yangını 21. yıldönümünde Foça’da anıldı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 4.7.2014    

Madımak Yangını 21. yıldönümünde Foça’da anıldı



2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde çıkan yangın sonucu 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların 21. yıldönümünde düzenlenen anma programı; Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi tarafından, Foça Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Foça Şubesi ve Foça Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlendi.

Anma programında söz alan, Edebiyatçı, Çevirmen, Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu, ‘Sivas canavarlığı ne açıdan ele alınırsa alınsın, alçakça planlanmış ve bizleri korkunç sonuçlarla karşı karşıya bırakan bir olaydır. İçinde bulunduğumuz bu anma programı, sıradan bir anma programı değil; hepimiz kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı kaybettik Sivas Yangını’nda... Sivas Yangını, kökleri olan bir olgudur. Öncülleri vardır ve bugün bütün Türkiye bu tehlikeyle karşı karşıyadır. Hepimiz bu tehlikeye karşı uyanık olmalıyız sevgili arkadaşlarım. Duygusallığı bir yana bırakarak, sağduyuyu ve aklı hakim kılmalıyız.’ dedi. Behramoğlu, konuşmasını; ‘Yaşamak bu yangın yerinde, Her gün yeniden ölerek. Zalimin elinde tutsak, Cahile kurban olarak...’ dizeleriyle başlayan ‘Yangın Yeri’ şiirini seslendirerek, sonlandırdı.

Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş da yaptığı konuşmasında; ‘Gerici ve yobaz ayaklanmalarının ve isyanlarının Osmanlıdan günümüze pek çok örneğini görmekteyiz ne yazık ki. Ve ne yazık ki bugün Türkiye, bütün kentleriyle bu tür bir katliama aday... Sivas Madımak Yangını’nda, arkadaşlarımızı yitirdik. Ve acıları yerde kaldı. Katilleri, yargıdaki zaman aşımı nedeniyle ceza almaktan kurtuldular. Bizler, derin geçmişten bugüne ders almak ve buna göre ilerlemek zorundayız. Gerici ve yobazların yaratıcı yapıları yoktur, üretemezler. İşte bu yüzden, Mustafa Kemal’in yaptıklarını küçük görüp, eleştirmeye ve silmeye çalışıyorlar. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in ilkelerini, onun ışığıyla ve umuduyla yaşatacağız.’ dedi.

Anma programı, Cengiz Onur ve Arkadaşları’nın seslendirdiği türkülerle son buldu.






Okunma: 1021
Okunma: 1021












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)