ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı izciler JOTT için Dünya izcileriyle aynı anda yürüdü

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.5.2014    

Foçalı izciler JOTT için Dünya izcileriyle aynı anda yürüdü



İzmir’in Foça ilçesinde çeşitli yaş gruplarından izciler her yıl Mayıs ayının ikinci Cumartesi günleri tüm dünya izcileri ile birlikte gerçekleştirilen JOTT (Jamboree On The Trail) etkinliği kapsamında yürüdü. İlçeyi sahil boyunca bir uçtan diğer uca kat eden izciler geçtikleri yerlerde çevre temizliği de yaptılar.

Dünya İzcilik Örgütü WOSM (World Organization of the Scout Movement) ve Dünya Kız İzciler Örgütü WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts)’nün üyesi olan Türkiye İzcilik Federasyonu’nun planlı faaliyetleri arasında yer alan etkinlik için Foçalı İzciler 10 Mayıs Cumartesi günü saat10.30’da Büyükdeniz Limanı bölgesindeki Reha Midilli İlköğretim Okulu bahçesinde toplandılar.



Öğretmenleri ve oymakbaşıları olan Türkan Hızlı ve Mehmet Ali Yalçın’ın liderliğinde başlayan yürüyüş zaman zaman şiddetlenen yağmura rağmen Beşkapılar Kalesi güzergahından devam etti. Bazı yerlerde dinlenme ve bilgilenme molaları verildi. Kumsallardan ve geçilen bölgelerden çöpler toplandı. Küçükdeniz sahilinde küçük izci oyunları oynandı.

Etkinliğin aynı anda dünyanın pek çok ülkesinde yapıldığını belirten Mehmet Ali Yalçın ; “Bu yürüyüşlere en az 100 bin izci katılıyor. Bugün ayrıca Akdeniz Ülkeleri Kıyı Temizleme Projesi’ne de katılmış oluyoruz. Dünya izcilerinin bir üyesi olarak Foça’dan hem ülkemizin hem dünyanın temizliğine katkı yapmış, destek vermiş oluyoruz” sözleriyle konuyu açıklarken Türkan Hızlı; “Foça’da 150’ye yakın izcimiz var. Yıl içinde hemen her ay değişik bölgelerde etkinliklere katılıyoruz. İzcilik felsefesi ile bilgi ve becerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Gençlik haftası dolayısıyla da değişik faaliyetlerimiz olacak. Amacımız iyi vatandaş iyi insan yetiştirmek” dedi.

Yürüyüş, çevre temizliği ve izci etkinlikleri kıyı boyunca devam ederek İngiliz Burnu mevkiinde tamamlandı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3283
Okunma: 3283












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)