ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
23 Nisan coşkusu Karşıyaka’yı sardı

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 23.4.2014    

23 Nisan coşkusu Karşıyaka’yı sardı



Atatürk’ün dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’ı şenlik havasında kutlayan Karşıyaka Belediyesi, yabancı konukların yanı sıra, Karşıyakalıları da bu coşkuya ortak etti. Demokrasi Anıtı’ndan başlayarak Adliye Binası’na kadar süren Şenlik Yürüyüşü’ne binlerce kişi katıldı. Çarşı’nın farklı noktalarında gösterilerini sergileyen misafir öğrenciler beğeni topladı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Dünyada, Çocuk Şenliği’ne sahip tek ülkenin evlatları olarak, dünya çocuklarını kentimizde buluşturuyor olmak bize gurur veriyor” dedi.

ÇARŞIDA ŞENLİK HAVASI ESTİ

Yürüyüş, şenliğe katılan ülkelerin sahildeki Demokrasi Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.. Bando eşliğinde Çarşı’ya giriş yapan gruplara, binlerce Karşıyakalı eşlik etti. Çarşı boyunca kurulan platformlarda, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya ve Rusya’dan gelen yabancı öğrenciler gösterilerini sundu. Şenlik Yürüyüşü ’ne Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, İlçe Başkanı Ali Karaege, il yöneticileri ve Karşıyakalılar katıldı.

“GURURLANDIK”

Çarşı girişinde sona eren yürüyüşün ardından Latife Hanım Anı Evi’nde resepsiyon düzenlendi. Buradaki etkinlikte Kaymakam Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu da yer aldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, dünyada, Çocuk Şenliği’ne sahip tek ülke olmanın gurur verdiğini söyledi.

“HEPSİ GÖNÜLLÜ ELÇİMİZ”

Başkan Akpınar “22 yılda, “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği”nde ağırladığımız binlerce çocuk, bugün, dünyanın dört bir yanında, Karşıyaka’mızın, İzmir’imizin, ülkemizin, gönüllü tanıtım elçiliğini yapmaktadır. 23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinde, varlığına kastedilen bir Ulusun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir. TBMM’nin kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutladığımız bugünün, tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş olması ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eşsiz dehasının ve öngörüsünün bir yansımasıdır” dedi.

KARŞIYAKA’DA 23 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA GÜNÜ PROGRAMI

Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda çocuklar için oyun alanı kurulacak. Şişme oyuncaklar ile farklı eğlencelerin yer aldığı alan gün boyunca çocuklara ücretsiz olacak.

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında konuk öğrenciler ise farklı alanlarda gösterilere çıkacak. Program:

Saat10.00: Okullarda gösteriler. Karşıyaka’daki 7 ayrı okula gidecek konuk öğrenciler buradaki gösterilere katılacak.

Saat 13.30: Carrefour –Sa AVM’de gösteriler. Konuk ülke çocukları burada yaklaşık bir saat gösteriler yapacak.

Saat 14.30: FİNAL GÖSTERİLERİ:

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Rusya ve Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yapacak.






Okunma: 933
Okunma: 933












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)