ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça Kadın Kolları “ÖSYM şeffaf olsun tüm soruları açıklasın”

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.4.2014    

CHP Foça Kadın Kolları “ÖSYM şeffaf olsun tüm soruları açıklasın”



Cumhuriyet Halk Partisi Foça Kadın Kolları düzenlediği basın açıklamasında ÖSYM’yi eleştirdi, sınavlarda sorulan bütün soruların geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olunmasını talep etti.

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları ile bazı Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı basın açıklamasını Kadın Kolları Eğitim Sekreteri Zehra Yılmaz okudu.

“2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının da yapıldığı 23 Mart 2014 tarihinde ÖSYM’nin duyuruyla "6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığının ve test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20'sinin adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacağının açıklandığını belirten Yılmaz açıklanan az sayıdaki sorular dışında kalan soruların "gizli bilgi olarak niteleneceği", bu soruları kamuoyu ile paylaşanlar hakkında yasal işlem yapılacağı tehdidinin savrulduğunu da iddia etti.

Zehra Yılmaz; “ Kamu otoritesi eliyle yapılan sınavlar şaibe kaldırmaz. Biz İzmir'de yaşayan tüm anne ve babaların sesine tercüman oluyoruz ve ÖSYM'yi milyonların sesini dinlemeye, hatadan acilen dönmeye davet ediyoruz.

ÖSYM soruların büyük bölümünü açıklamayarak kendisine yönelecek olası eleştirilerin önüne geçmiştir. Soru havuzunu arttırmak bahanesiyle aldığı bu kararın, ÖSYM 'nin bozuk sicili ile birlikte değerlendirildiğinde ne kadar yanlış bir karar olduğu anlaşılmaktadır.

Eğer YGS soruları açıklanmış olsaydı, öğrencilerin eksik veya hatalı sorular için hukuki yollara başvurma imkanı olurdu. Ne yazık ki soruları yayımlamak yerine, saklamayı tercih etti. Bu işlemi başlatırken, niçin açıklanmadı diye sorulduğunda gelecek yıllar için bir soru bankası oluşturmak istediklerini ve bu soruları da zaman içerisinde bir şekilde kullanacaklarını ifade etmişlerdi. 4 ana ders grubundan 160 sorudan sadece yüzde 20'si paylaşıldı. Bundan dolayı öğrencilerin hangi soruların doğru olduğunu, hangilerinin yanlış olduğunu görme, ne yaptıklarını bilme şansları ve hakları ellerinden alınmş oldu. CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak ÖSYM'nin sınavlarda sorulan bütün soruları geçmişte olduğu gibi açıklamasını ve topluma karşı daha şeffaf olmasını talep ediyoruz." Dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2611
Okunma: 2611












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)