ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Taşköy’de Amerikalı öğrencilere uygulamalı eğitim

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.4.2014    

Foça Taşköy’de Amerikalı öğrencilere uygulamalı eğitim



Amerikalı 25 üniversite öğrencisi, Türk üniversitelerinden seçilen 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesi ile birlikte Küresel Aydınlar Programı kapsamında Ege ve İstanbul’da ziyaret ve çalışmalar gerçekleştiriyor. İzmir’in Foça ilçesine bağlı Ilıpınar Köyü’nde bulunan Taşköy Zeytinyağı ve Şarap Üretim Tesisleri’ne gelen grup burada uygulanan teknikler hakkında bilgi alarak atölye çalışmalarına katıldı.

PGS Presidential Global Scholars (Küresel Aydınlar) programı dolayısıyla 2-12 Nisan 2014 tarihleri arasında Selçuk, İzmir, Foça, Bergama, Midilli ve İstanbul’u kapsayan ziyaret ve çalışmalar için seçilen yerler arasında Nesin Matematik Köyü, Taşköy Tesisleri, Ege Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bergama Asklepion ve Ayvalık yer aldı.

Sponsorluğunu Virginia Üniversitesi’nin yaptığı ve 25 Amerikalı onur öğrencisinin de bulunduğu program kapsamında Ilıpınar Köyü’ne gelen gruba Taşköy Tesisleri Genel Müdürü Hakan Barçın bilgi verdi. Tesislerde uygulanan modern ve geleneksel zeytinyağı üretim tekniklerini dinleyen konuklar ayrıca zeytinyağının kimyası ve tadımı hakkında uygulamalı eğitime katıldı.



Hakan Barçın; programın Türkiye ayağının kültürler ve disiplinler arası öğrenme programları düzenleyen Ege'de Atölye ile birlikte tasarlandığını, seyahat organizasyonunu Baltaç Turizm’in üstlendiğini söyledi.

Barçın; “Küresel Aydınlar Programı’nın amacı başarılı ve hevesli öğrencileri, evrensel düşünebilen dünya vatandaşları olmaya doğru yönlendirmek ve ileriye yönelik olarak kültürler ve akademik disiplinler arası ortak çalışmalar için köprüler kurmak. Taşköy tesisleri donanımı ve personelinin eğitsel ve iletişim yetenekleriyle bu tür etkinlikler için sıkça seçiliyor. Bu kapsamda biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Amerikalı grup İstanbul’daki ziyaret ve çalışmaların ardından 12 Nisan 2014 Cumartesi günü ülkelerine gitmek üzere Türkiye’den ayrılacak.

Seyfi GÜL







Okunma: 3599
Okunma: 3599












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)