ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Somaspor – Foça Belediyespor 4 – 0

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.2.2014    

Somaspor – Foça Belediyespor 4 – 0



2 Şubat 2014 Pazar saat 13.30
Soma Atatürk Stadı

HAKEMLER : (KOCAELİ BÖLGESİ)
Sait Tuzcu – Ömer Karaman – Mehmet Dağdeviren- Sinan Kılıç(4.Hakem)

SOMASPOR: Melih – Levent- Çağdaş – Ömercan – Mert – Metin – Gökay (Dk.65 İzzet)– Mehmet Selçuk (Dk 70 Levent Holinar)– Doğan – Ufuk – Ahmet Yapıcı(Dk 65 Cemal)

FOÇA BELEDİYESPOR : Mahir – Alpay – Serkan Tanrıseven – Aykut – Talip – Evren – Batuhan - Uğur – Fatih(Dk 83 Tevfik) – Emre (Dk.56 Mehmet)– Necati(Dk 70 Celal)

SARI KARTLAR: Dk.62 Mehmet Selçuk (Soma)

GOLLER : Dk.27 Mert – Dk.34 Mehmet Selçuk – Dk.44 Gökay – Dk.59 Ahmet Yapıcı (Soma)



Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta mücadelesini; gençleri kazanma, güzel futbol ve olabildiğince iyi sonuçlarla vedaya çeviren Foça Belediyespor, Soma deplasmanına da bu anlayışla çıktı. Maç öncesine iki takım taraftarları, futbolcuları ve yöneticileri arasında yaşanan dostluk gösterileri hakimdi.

Sahanın her iki tarafındaki tribünleri dolduran 3000 dolayındaki Soma taraftarları; “Siyah İnciler” adına yakışır seviyeli ve kaliteli tezahüratla ve zaman zaman Soma Belediye bandosunun çaldığı şarkılara büyük bir koro halinde eşlikleriyle, futbolcular güzel oyun, fair play ve gollerle, saha yemyeşil ve engelsiz çimleriyle, hava bu oyun bu havada oynanır dercesine uygunluğuyla, anlaşmışçasına bir lig maçında yaşanabilecek en zevkli 90 dakikalardan birini yaşattılar.

Geçen haftanın direnen Foçalı gençleri yine direndiler. Kalelerinde tehlikeli pozisyonlar yaşasalar da var güçleriyle oyuna asıldılar. Maç boyunca oyunu çirkinleştirmeden top oynamaya çalıştılar. Engin Hoca’nın genç öğrencileri 4 yemelerine rağmen ezilmediler. Hatta Alpay başta olmak üzere bu yaşta bu lige hazırız mesajı bile verdiler.

Soma maddi manevi BAL’ı aşmış. Üçüncü belki ikinci ligi sindirecek bir yapıya bürünmüş. Maç sonundaki “Önümüzdeki hafta oynanacak deplasman maçına sınırsız araç kaldırılacaktır” anonsu ile bile rakiplerine özendirici mesajlar veren bir kulüp haline gelmiş izlenimi veriyor. Keşke benzer olanakları her ilçe her belde takımlarına sağlayabilse dedirtiyor.



Maçtan Dakikalar:

İlk 25 dakika Soma genellikle sol kanadı kullanarak yüklendi. Ahmet Yapıcı ile son çizgiye indi. Ancak golü bulamadı.

Dk.27 Kazanılan korneri Ahmet Yapıcı kullandı. Ortasına defanstan gelen Mert yükseldi. Kafası Foça ağlarını buldu. 1 – 0

Dk.34 Orta saha önlerinde başlayan seri paslarla Ufuk ve Gökay soldan yüklendi. Ortaya kafayı uzatan bu kez Mehmet Selçuk’tu. Skor 2 – 0 oldu.

Dk.44 Doğan Şahin aldığı pasla kaleci Mahir’le karşı karşıya kaldı. Mahir yerinde ve zamanında müdahaleyle gole izin vermedi. Ancak dönen topu önünde bulan Gökay güzle bir vuruşla Foça ağlarını üçüncü kez havalandırdı. 3 – 0

Dk.57 Ahmet Yapıcı’nın uzaktan vuruşunu Mahir kornere çeldi. Kornerden gelen topu Talip kafayla kendi ağlarına gönderdi. Ancak hakem topun dışarıdan geldiğini işaret ederek golü saymadı.

Dk.59 Ufuk rakiplerini çalımladı. Döndü ters taraftaki Ahmet’i gördü. Ahmet Yapıcı sert ve düzgün bir vuruşla maç boyu sergilediği güzel oyununu gollede süslemiş oldu. 4 – 0

Dk.71 Levent Aktuğ ortaladı. Doğan vuramadı. Cemal Elver’in altı pas üzerinde vurmasınada Talip engel oldu. Top Mahir’de kaldı.

Dk.76 Alpay’ın ortasına yükselen Fatih Gürbüz eski günlerini andırır bir röveşata yaptı. Ancak kaleyi bulamadı.

Maçın kalan süresi ve üç uzatma dakikasında skor değişmedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2443
Okunma: 2443












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)