ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça tarhanasını Puglıa pazarında kaynatacaklar

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.12.2013    

Foça tarhanasını Puglıa pazarında kaynatacaklar



Merkezi İtalya’da bulunan uluslararası Slow Food Hareketi tarafından dünyanın 28. Yeryüzü Pazarı ilan edildikten sonra çeşitli etkinlikler ve yerel ürünlerle Foça ve Türkiye’nin tanıtımı etkinliklerine katılan Foça Zeytindalı grubu ikinci kez İtalya’ya davet edildi. Geçen yıl Torino’yu tarhana ile fetheden Foçalılar bu kez Puglia’da tarhana kaynatacaklar.

2012 yılından bu yana Türkiye'nin ilk ve halen tek Yeryüzü Pazarı'nı yöneten Slow Food Foça Zeytindalı konviviyumu; Torre Guaceto Yeryüzü Pazarı'nda (Puglia) 21 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan‘Toprak Ana’ (Terra Madre) kutlamalarına katılacak.

İzmir’in Foça İlçesi’nde pazar günleri kurulan, küçük yerel üreticilerin doğal şartlarda yetiştirdiği ve en çok 40 kilometre uzaktan getirerek ürünlerini satabildiği Foça Yeryüzü Pazarı ile Torre Guaceto Yeryüzü Pazarı kardeş pazar olacak, Slow Food Foça Zeytindalı konviviyumu ile Slow Food Puglia Carovigno konviviyumu da yeni işbirliklerine taşıyacak.



Torino’da olduğu gibi Puglia’da da tarhana pişirerek ülkemizin yemek kültürünü, Foça’yı, üreticileri tanıtacaklarını belirten Foça Zeytindalı Grubu lideri Gül Girişmen, ayrıca geleneksel yöntemlerin endüstriyel gıdaya karşı en güçlü silah olduğuna vurgu yapacaklarını söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da; “İlçemizde ve ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş, yemek kültürümüze ait birçok öğenin yeniden canlandırılmasında ve uluslararası alanda tanıtılmasında çok özenli çabalar gösteren Foça Yeryüzü Pazarı’na kurumsal destek vermeye devam ediyoruz. Bu konuda çaba gösteren, katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3944
Okunma: 3944












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)