ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Bağarası’nın “Hala”sı koltuğunda yanarak can verdi

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.5.2013    

Foça Bağarası’nın “Hala”sı koltuğunda yanarak can verdi



İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Bağarası beldesinde 81 yaşındaki Müşkünaz Adıgüzel evinde çıkan yangın sonucu koltuğunda yanarak hayatını kaybetti. Yaşlı kadının yürümekte zorluk çektiği ve olay sırasında evde kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Olay 19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 12.00 dolayında Foça Bağarası Beldesi Kazım Dirik Mahallesi 403 Sokak 3 No.lu evde meydana geldi. İddiaya göre; Müşkünaz Adıgüzel, eşi Zeynel (85) ve birlikte oturduğu kızının Bağarası belde merkezinde kurulan pazardan alışverişe gittiği sırada koltuğunda oturarak el örgüsü işleri yapmaya başladı. Kullandığı (naylon karışımlı) ipin ucunu, sabitlenmesi için her zamanki gibi çakmakla yakmak istedi. Bu sırada bilinmeyen bir sebeple koltuk ve elbiseleri tutuştu. Bir süre önce geçirdiği kalça kırığı nedeniyle koltuk değnekleri ile zorlukla yürüyebilen yaşlı kadın, koltuktan kalkamadı. Pazardan dönüşte evden dumanların çıktığını gören yakınlarının feryatları üzerine komşuları İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. İçeri giren komşular ve ekiplerin evi ve saçlarına kadar tutuşan yaşlı kadını söndürmeye çalışmaları ve müdahaleleri kurtulmasına yetmedi.



BELDEDE HERKES HALA OLARAK TANIYOR

Ardahan’dan İzmir’in Bağarası Beldesi’ne 40 yıldan fazla bir süre önce geldiği, yardımseverliği nedeniyle tüm beldenin adından çok “Hala” olarak tanıdığı Müşkünaz Adıgüzel’in ölümüyle ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan inceleme sırasında olay yerine gelen Foça Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş acılı aileye başsağlığı diledi.

Alevleri görünce şoka girdiği ve rahatsızlığı nedeniyle kaçamadığı sanılan Müşkünaz Adıgüzel’in cenazesi yakınlarının ağıtları arasında evinden alınarak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Olayla ilgili olarak açılan soruşturma devam ediyor.



Seyfi GÜL







Okunma: 6194
Okunma: 6194












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)