ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve 4.Jandarma Okulu Tugay Komutanlığı Birlikleri Foça'dadır.

   .:: Foça Poyrazı



  Yayın Tarihi: 26.4.2006    

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve 4.Jandarma Okulu Tugay Komutanlığı Birlikleri Foça'dadır.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ve 4.Jandarma Okulu ve Eğitim Tugay Komutanlığının Foça'da bulunması, sabah trafiğinin yoğunlaşmasına sebebiyet verir. Sabahın 08.00 suları, Foça sokak ve caddelerinde resmi arabaların sıkça geçtiği saatlerdir. Okul servisleri, işçi memur servisleri ve askeriyenin toplu taşıma araçları sabahın hareketliliğine adeta hayat verirler. Onca telaşenin arasında komutan arabalarının farkı hemen ayırdedilir.

Parlak koyu renk makam arabalarının, köşelerindeki fors bayraklardan büyük komutanlardan birinin geçtiğini anlamak mümkündür.
Forsun dalgalanışı, bana çocukluğumun bayramlarını anımsatır. Ne çok severdik resmi kıyafetleri. İzci-yavrukurt, bando şefliği yaptığımız zamanlardı onlar. Akordiyon ve melodika da çalardık... İçimde tatlı bir ürpertiyle seyrediyorum Garnizon Komutanının arabasını, emir erini ve bazen başka bir rütbeli komutanı beraberlerinde. En çok, büyük rütbeli komutanları izliyorum yanımdan geçerlerken bizim yürüyüş saatimizde sabahları.

Foça'da hayat, bazılarınca erken başlıyor olmasına karşın, genel çoğunluk oldukça geç uyanır.
Günün ilk ışıklarından itibaren her saatin müdavimleri ayrıdır. Balığa çıkacak olanlar en erkencilerdir. Neco Kafe'de hayat hiç sekteye uğramaz görünür erken sabahtan itibaren. Emekliler şehri Foça'nın yürüyüş yapan insanları da emeklidir! Asker emeklileri, öğretmenler, az sayıda sanatçı yazar çizerler... Orta yaşını süren, biraz daha yaşlılar ve hasta olup şifa bulmaya çalışanlar. Hemen hepsi tatlı bir telaşla turluyorlar Büyük Deniz ile Küçük Deniz arasını. Yaşama tutunmaya çalışan insanların o tatlı sükunetini seviyorum Foça'da.

Esnaf geç açar kepenklerini Foça'da. Sabah 10.00 dan önce açık dükkan bulabilmek şans işidir. Fırınlar ve sabahçı kahvelerinin dışında tabi. Son zamanlarda Belediye Başkanımızı göremez olduk sahilde! Eskiden çok uzun yürüyüşler yapardı Küçük Deniz'den Büyük Deniz'e.
Bekleriz yine...

Foça Poyrazı







Okunma: 9526
Okunma: 9526












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)