ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Madam Antik'ten Foça'nın Renkleri Defilesi

   .:: Aşçı Fok'un Mutfağı'ndan



  Yayın Tarihi: 3.7.2009    

Madam Antik'ten Foça'nın Renkleri Defilesi



Bazı insanlar vardır her parmağında on marifet. Nilgün Özarar da onlardan biri, nam-ı diğer; "Madam Antik". O kadar fazla ki meziyetleri, kendisini tanımlamaya hangi gayretli çalışmasından başlayacağımı bilemiyorum.

Ben Nilgün Hanımı ilk kez, Kuzey Ege'ye yaptığım zeytin yolculuğumda tanıdım. Kaz Dağları'ndaki maden arayıcılarına karşı yürütülen kampanya çalışmaları hakkında yazdıklarıyla başlayan tanışıklığım daha sonra, Kaz Dağları eteklerine sırtını yaslamış olan Küçükkuyu'daki şirin mi şirin Bisküvi Cafe'de beni güler yüzüyle karşılamasıyla vücut bulmuştu. Üç yıl önceydi, zaman ne çabuk geçiyor, aaa bir baktım geçen sene Foça'ya taşınmış da, Jazz Club'u tasarlamış ve de bana açılış davetiyemi ulaştırmak için telefon etmekte!

Girişimcilik ruhu her insana mahsus bir şey değil. Stilistlik ve serbest gazetecilik yapan Nilgün Hanım aynı zamanda Enstitü dış giyim mezunu. 1996 yıllarında Bodrum'da yaşadığı sırada tasarımcı Saruhan İren'le birlikte 16 defilede hem atölye şefliği hem de mankenlik yapmış. Mankenlik yaptığı zarif hareketlerinden hemen belli olan Madam Antik, Küçükkuyu'da da birçok defileye imza atmış. 2004 Zeus Küçükkuyu Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış gösterisini, kostüm tasarımları, sahne dekoru ve müziğiyle "Tanrılar ve Tanrıçalar" adıyla 3000 kişiye mitolojik bir gösteri olarak sunmuş. Tanrıların dağı Olimpos'tan 7 tanrı ve tanrıçayı indirerek görsel bir mitolojik şölen veren Özarar, şimdi de Foça'da, Foça'nın renklerine imza atmaya hazırlanıyor.

Foça'nın Renkleri Yaz Defilesi'nde, yöresel dokuları ve süslemeleri kullanan Nilgün Hanım, sohbetimiz sırasında kadınsı çizgileri ön plana çıkartan giysileri tercih ettiğini ve eski giysilerin yeniden tasarlanıp hayata geçirilmesine önem verdiğini ifade etti. Giysi tasarımlarını kumaş seçiminden kesimine, dikişinden süslenmesine kadar bizzat kendisi hazırlamış olan sevgili Madam Antik, Foça Beşkapılar'daki bu defilede mankenlik yapacak olan kişileri defilenin adı gibi Foça'nın renklerinden olan yanı başımızdaki her gün karşılaştığımız insanlardan seçmiş. Yani hepsi amatör, biri el estetisyeni yani çok özel süslemeli tırnaklar yapan bir kadın, evli iki çocuk annesi, diğeri Foça'nın en ünlü meyhanesini işleten bir kadın, bir başkası profesyonel yorumcu ses sanatçısı bir çocuklu, diğeri bir ressam ve takı tasarımcısı evli bir çocuklu. Toplam dört manken ve 30 kostümden oluşan bu renkli defile yarın akşam (4 Temmuz) Foça Beşkapılar'da saat 19.30 da gerçekleştirilecek.

Keyifli bir akşam olacağını umuyorum, haydi siz de gelin...


www.ascifok.com





Okunma: 3242
Okunma: 3242












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)